Poznat sastav Bosne i Hercegovine za duel protiv Crne Gore

Duel 2. kola kvalifikacija za EP u rukometu

Poznat sastav Bosne i Hercegovine za duel protiv Crne Gore

H. Zilić

Rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine večeras očekuje utakmica drugog kola kvalifikacija za EURO 2024. godine.

U Sarajevu u dvorani "Mirza Delibašić" ugostit ćemo reprezentaciju Crne Gore, utakmica počinje u 20 sati.

Ovo će biti druga utakmica na klupi naše selekcije za novog selektora Irfana Smajlagića. U prvom meču kvalifikacija poraženi smo od favorizovane Slovenije rezultatom 28:20.

"Mi težimo da budemo najbolji što možemo. Paralelno radimo na više područja. Ne bježimo od rezultata, želimo da svaki igrač da maksimum. Ne igramo da izgubimo, igramo da budemo što bolji. Pobjedu moramo zasnivati na jednoj disciplini. Treba skloniti te negativnosti da igrači odigraju najbolje. Meni trebaju igrači koji su u tom momentu spremni. Oni koji će dolaziti otvorenog uma. Nema pritiska pred duel protiv Crne Gore. Trebamo imati strategiju koja će davati pobjede, ne smije nas ništa iznenaditi. Protiv Slovenije nam je bila prva utakmica u ovom rosteru i to protiv ekipe koja je sastavlje od vrhunskih rukometaša. Nećemo biti nerealni, rukomet se mora igrati 60 minuta", rekao je Smajlagić na press konferenciji pred susret protiv Crnogoraca.

Zmajevi će večeras sigurno dati sve od sebe, ostaviti srce na terenu, a pozitivan rezutlat protiv Crne Gore bi značio možda i ključne bodove u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo, što bi bilo treći put u nizu za našu reprezentaciju.

Selektor Irfan Smajlagić odabrao je i sastav za večerašnji duel:

1. Nebojša Bojić
2. Milan Vukšić
5. Mirko Herceg
10. Marko Panić
13. Alen Ovčina
14. Mirsad Terzić
16. Admir Ahmetašević
17. Luka Perić
23. Dino Hamidović
26. Igor Mandić
32. Vlado Draganić
34. Marko Davidović
45. Gafar Hadžiomerović
57. Mladen Bošković
59. Elmir Građana
77. Nikola Jeremić

Ovome dodajmo da je Crna Gora u prvom susretu kvalifikacija savladala Kosovo 29:20 i tako opravdala ulogu favorita u tom susretu.

Top Komentari

Izotop10000
Gdje su braća Burić?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi