Haseljić optimista, pohvalio je atmosferu u reprezentaciji

Bh. rukometaši se okupili na Ilidži

Haseljić optimista, pohvalio je atmosferu u reprezentaciji

Haris Zilić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je pripreme za Evropsko prvenstvo koje se u januaru naredne godine igra u Njemačkoj i to će biti četvrto veliko takmičenje za naš nacionalni tim.

Reprezentacija se u ovoj EHF sedmici okupila na Ilidži gdje će trenirati, a 4. i 5 novembra nas očekuju dvije prijateljske utakmice protiv Češke u Brnu.

Na Ilidži su u toku i medijske aktivnosti, a danas se medijima obratio reprezentativac Ibrahim Haseljić koji se vratio u reprezentaciju nakon povrede.

"Od prvog dana vlada super atmosfera i nama je da radimo da svaki trening i svaku utakmicu napredujemo i da napravimo korak više što se tiče reprezentacije. Osjećam se dobro iz svake greške se nešto nauči. Dosta sam naučio iz pvorede. Na meni je da radim i da to ostavim iza sebe i da se okrećem novim ciljevima", rekao je Haseljić i nastavio:

"Kao sportista moraš svaku utkamicu dati svoj maksimum. I u prijateljskim utakmicama imate osjećaj za pobjedom."

Imao je poruku za mlade igrače koji dolaze u reprezentaciju.

Oglasi

"Učio sam dosta od starijih igrača i mentora, tako je i bitno da novi mladi igrači uče na isti način."

Atmosfera je odlična, ističe naš krilni rukometaš.

"Držimo dobar duh unutar ekipe. Kad dođemo na okupljanje znamo zbog čega smo došli. Kad čuješ himnu drugi je osjećaj nego kad igraš za klub."

O uslovima u kojima radi reprezentacija?

"Mislim da imamo uslove dobre, ako nekad i dođe do nekih problema ne treba stvarati paniku, sportisti će uvijek pronaći način da postignu dobre rezultate."

Optimizma ne nedostaje pred Evropsko prvenstvo.

"Mi ćemo u svakoj utakmici dati svoj maksimum, na nama je da pokažemo šta znamo i šta možemo."

Top Komentari

Marro
30 godina sve BH reprezentacije imaju fantastičnu atmosferu i svi znamo rezultate a novinari samo znaju pitati kakva je atmosfera
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi