Bh. kadeti se okupili u Zenici: RSBiH nastavlja rad sa omladinskim kategorijama
FOTO: RSBiH

Drugo kontrolno okupljanje

Bh. kadeti se okupili u Zenici: RSBiH nastavlja rad sa omladinskim kategorijama

Haris Zilić

Rukometni Savez Bosne i Hercegovine u tekućoj godini počeo je ozbiljniji rad sa mlađim kategorijama i aktivna su okupljanja naših omaldinskih selekcije.

Tako je kadetska reprezentacija naše zemlje imala drugo kontrolno okupljanje.

Kadeti su se okupili u Zenici, a organizator okupljanja bila je ŠR Čelik Junior.

U RSBiH žele da se još pojača rad u mlađim kategorijama kako bi sutra ima dobru bazu za seniorsku reprezentaciju koja u posljednje vrijeme igra sve bolje pod trenerskom palicom selektora Irfana Smajlagića.

"Kadetska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine obavila je drugo kontrolno okupljanje. Ovaj put okupljanje je održano u Zenici, a naše mlade rukometaše danas je posjetio član Upravnog odbora RSBiH Dario Pušić, a obratio im se i Vladimir Zeljko, ispred domaćina Škole rukometa Čelik Junior.

Treninzi su obavljani u Areni Zenica (Arena "Husejn Smajlović"), a domaćin je pomenuta Škola rukometa Čelik Junior, koja je obzebijedila sve potrebne uslove za ovo okupljanje.

Ovo okupljanje naših kadeta nastavak je kontinuiranog rada i okupljanja omladinskih selekcija u organizaciji Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, i pokazuje jasnu opredijeljenost da se što više i što bolje radi na osnaživanju naših omladinskih selekcija.

Sa mladim kategorijama nastavit će se rad, te će se akcenat staviti na njihova što češća okupljanja i predan rad, što će zasigurno značiti i rezultate, ali i afirmaciju rukometa kod mladih, a sigurno je i to da će se kroz ove mlađe kategorije podmlađivati i A reprezentacija u skorijoj budućnosti", stoji u saopštenju RSBiH.

Ovaj potez RSBiH je svakako za pohvalu i nadamo se da će ovakva okupljanja imati kontinuitet i u narednim ciklusima.

Isto se planira i kada je u pitanju ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Vjerujemo da je upravo postepen rad i ulaganje u mlađe kategorije put prema ozdravljenju rukometa u našj državi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi