Perić i Građan predvodili Eurofarm do vrijednog trijumfa, dva gola Haseljića u porazu Gorenja

Nastupili Terzić i Ahmetašević

Perić i Građan predvodili Eurofarm do vrijednog trijumfa, dva gola Haseljića u porazu Gorenja

Haris Zilić

Nastavljeno je takmičenje u rukometnoj Evropa ligi utakmicama šestog kola.

Do veoma bitne pobjede u grupi D došao je makedonski Eurofarm Peilister savladavši Sporting iz Lisabona sa 31:25.

Pelister su do trijumfa predvodili bh. reprezentativci Josip Perić i Elmir Građan. Perić je meč završio sa sedam golova i četiri asistencije i bio je najefikasniji igrač na utakmici, dok je Građan postigao četiri pogotka.

Veoma uzbudljiv duel u grupi A odigrali su Bidasoa i Wisla Plock, a konačan rezultat je glasio 28:29 za goste. U gostujućoj ekipi nastupili su Mirsad Terzić i Admir Ahmetašević i odradili dobar posao u odbrani, odnosno na golu.

Od ostalih rezultata izdvajamo poraz Nexe od Magdeburga sa 32:26, dok je Gorenje poraženo od Svaehofa sa 31:35, oba meča u okkiru grupe C. U timu Gorenja bh. reprezentativac Ibrahim Haseljić postigao je dva gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi