Bh. rukometaši stigli na Kosovo i odradili trening

Očekuje nas nastavak kvalifikacija

Bh. rukometaši stigli na Kosovo i odradili trening

H. Zilić

Rukometna reprezentacije Bosne i Hercegovine sutra nastavlja kvalifikacije za EURO naredne godine. Izabranici Irfana Smajlagića igrat će treći meč u grupi.

Protivnik je selekcija Kosova koja je na papiru najslabija reprezentacija u našoj grupi, ali i reprezentacija koja je u usponu i treba jako ozbiljno odigrati martovski dvomeč protiv Kosova.

Pobjede su nam bitne kako bi ostali u utrci za plasman na EURO, ali i podigli samopouzdanje.

Naši reprezentativci stigli su na Kosovo i odmah po dolasku odradili su trening.

Na večerašnjem treningu selektor Smajlagić imao je sve igrače na raspolaganju koji su krenuli put Kosova tako da sutra spremni i u pozitivnoj atmosferi dočekujemo utakmicu.

"Ne moramo. Imperativ, nisu presudne, presudne su utakmice protiv Crne Gore i Slovenije, ako se gleda ka prolasku u drugi krug, jer bodovi trećeplasirane ekipe se gledaju protiv ekipa koje su bile prve dvije. Teorijski možemo dobiti četiri boda protiv Kosova, a ne osvojiti nijedan bod protiv Crne Gore i Slovenija i mi smo s nula bodova.

Oglasi

Za plasman u dalji krug nije presudno, no ne bježimo od toga da svaku utakmicu idemo tražiti najbolju izvedbu i pozitivan rezultat. Ne želim igračima stavljati imperativ biti ili ne biti, mislim da je to kontraefekat", rekao je između ostalog selektor Smajlagića na press konferenciju pred duel na Kosovu.

Pred pomenute duele protiv Kosova selektor Smajlagić računa na ove rukometaše:

Golmani: Admir Ahmetašević, Bekir Čordalija, Ahmed Čabaravdić.

Pivoti: Senjamin Burić, Adin Faljić, Amir Muhović, Elmir Građan.

Krila: Vlado Draganić, Adi Mehmedčehajić, Luka Perić, Mladen Bošković.

Bekovi: Mirsad Terzić, Milan Vukšić, Marko Davidović, Edin Klis, Igor Mandić, Vladan Lončar, Mirko Herceg, Luka Knežević, Marko Panić, Nedim Hadžić.

Susret Kosovo - BiH igra se sutra u Prištini sa početkom u 20:15, a revanš je u nedjelju sa početkom u 17 sati u tuzlanskom Mejdanu.

Kvalifikacije se završavaju već u aprilu, a tada će izabranici Irfana Smajlagića igrati na domaćem terenu protiv Slovenije, dok u posljednjem golu gostujemo selekciji Crne Gore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi