Remi Ilidže i Borca u sjajnoj utakmici, vrijedan trijumf Izviđača

Premijer liga BiH za rukometašice, 13. kolo

Remi Ilidže i Borca u sjajnoj utakmici, vrijedan trijumf Izviđača

H. Zilić

Ovog vikenda odigrani su mečevi 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice, a došlo je do malih promjena i u vrhu tabele.

ŽRK Borac je remizirao na Ilidži protiv domaće ekipa ŽRK Ilidža rezultatom 24:24 i tako izgubio jako bitan bod u borbi za titulu.

Bila je to sjajna utakmica gdje su Ilidžanke odigrale odlično i pružile fenomenalan otpor jednoj od najjačih ekipa u državi.

Ajla Alikadić sa osam i Alena Latifović sa šest golova bile su najefikasnije kod Ilidže, dok su kod Borca Helena Ćurić, Milana Railić i Lara Bijelić postigle po četiri gola.

Vrijednu pobjedu u borbi za osptanak ostvario je Izviđač koji je savladao Zrinjski sa 29:26 i tako upsiao drugi trijumf u sezoni koji ga je prbližio ekipama Sloge i Zirnjskog na tabeli.

U derbiju kola Grude su u Zavidovićima bile bile bolje od Krivaje sa 32:28 i učvrstili se na liderskoj poziciji na tabeli.

Oglasi

Krajina je opravdala ulogu favorita na svom parketu i savladala Knežopoljku 33:21, kao i Hadžići koji su sa 46:34 bili bolji od Sloge Gornji Vakuf Uskoplje.

Lider na tabeli je ekipa Gruda sa 24 boda, a prate je Borac i Hadžići sa po 22 osvojena boda, tako da nas do kraja očekuje velika borba za titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Na začelju tabele su Zrinjski i Sloga sa šest, odnosno Izviđač sa četiri osvojena boda.

Nakon regularnih 20 kola prvih pet ekipa će igrati četiri kola za prvaka, a ekipe plasirane od 6. do 10. mjesta će igrati četiri kola u Ligi za ostanak.

Premijer liga Bosne i Hercegovine za rukometašice, 13. kolo, rezultati:

Oglasi

Ilidža - Borac 24:24

Krivaja - Grude 28:32

Hadžići - Sloga 45:34

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Izviđač - Zrinjski 29:26

Krajina - Knežopoljka 34:21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi