Grude, Borac i Hadžići ne daju vrh, vrijedna pobjeda Sloge, Krajina ubjedljiva u Mostaru
FOTO: ŽRK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje/facebook

Premijer liga BiH za rukometašice

Grude, Borac i Hadžići ne daju vrh, vrijedna pobjeda Sloge, Krajina ubjedljiva u Mostaru

H. Zilić

U vikendu iza nas odigrane su utakmice 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukoemtašice u kojim su lideri na tabeli upisali sigurne trijumfe, ali zakuhalo se u drugom dijelu tabele.

Grude su na svom parketu savladale Ilidžu sa 33:20, Borac je bio bolji od Izviđača 33:21, a Hadžići u derbiju kola savladali Krivaju rezultatom 32:25.

Dakle u vrhu tabele nije bilo promjena, Grude, Borac i Hadžići nastavljaju trku za titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Krajina je u Mostaru deklasirala Zrinjski sa 36:24 i od Ilidže preuzela petu poziciju koja vodi u Ligu za prvaka.

Sloga je u Gornjem Vakufu došla do zlata vrijedne pobjede protiv Knežopoljke rezultatom 38:29 i tako zakuhala borbu za opstanak.

Lider na tabeli je ekipa Gruda sa 22 boda, Borac ima 21 bod, Hadžići su na 20, Krivaja je skupila 17, a petoplasirana Krajina Cazin ima deset osvojenih bodova.

Oglasi

Ilidža je skupila osam na šestoj poziciji, koliko i sedmoplasirana Knežopoljka, a na začelju je sad gužva. Zrinjski i Sloga imaju po šest bodova, Izviđač je na dva boda, a do kraja sezone imamo dosta međusobnih duela kluba sa začelja tabele, tako da će biti dosta uzbuđenja u Premijer ligi naše zemlje, kako na vrhu, tako na dnu tabele.

Naredni vikend je EHF pauza jer naša seniorska reprezentacija igra dvomeč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Grčke, a u Sarajevu se okupljaju i bh. kadetkinje.

Nastavak Premijer lige Bosne i Hercegovine rezervisan je za 9. marta, kada ćemo gledati utakmice 13. kola.

Rezultati 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice:

Grude - Ilidža 33:20

Zrinjski - Krajina 24:36

Borac - Izviđač 33:21

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Hadžići - Krivaja 32:25

Sloga Gornji Vakuf - Knežopoljka 38:29

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi