Furioznom sezonom osigurali povratak u Premijer ligu BiH, a za preostala mjesta očekuje nas ludnica

Prva liga FBiH i Prva liga RS za rukometaše

Furioznom sezonom osigurali povratak u Premijer ligu BiH, a za preostala mjesta očekuje nas ludnica

Haris Zilić

Promovisan je prvi član Premijer lige BiH za rukometaše u narednoj sezoni.

RK Goražde odigrao je furioznu sezonu u Prvoj ligi FBiH skupina jug i momci sa Drine su dva kola prije kraja i matematički osigurali povratak u društvo najboljih.

Goraždani su u ovoj sezoni upisali samo jedan poraz.

U Prvoj ligi FBiH skupina sjever u posljednja dva kola bit će velika borba između Čelika Juniora i Kaknja za plasman u elitu.

Što se tiče Prve lie RS za rukometaše dva kola prije kraja totalna je ludnica. Četiri tima su smještena u svega dva boda razlike, a to su Hercegovina Nevesinje, Kozara Gradiška, Višegrad i Kozara Dubica, tako da nas očekuje do kraja prava drama jer će samo jedna ekipa od navedenih izboriti plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Premijer ligu Bosne i Hercegovine sigurno napušta sarajevska Bosna, a u veoma teškoj situaciji u finišu sezone je i Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi