Hrvatska nije još na željenom nivou, Srbija razmontirala Katar
FOTO: EPA

Treće kolo se bliži kraju na Svjetskom prvenstvu u rukometu

Hrvatska nije još na željenom nivou, Srbija razmontirala Katar

H. Zilić

Odigrani su preostali mečevi trećeg kola na Svjetskom prvenstvu u rukometu u večerašnjem programu, nakon čega smo dobili kompletnu sliku u grupama E, F, G i H.

Hrvatska je ponovo igrala mlako i loše za svoj nivo. Ovaj put Kauboji su protiv autsajdera Maroka muku mučili dobar dio utakmice.

Hrvatska je na kraju slavila rezultatom 36:24 iako je na poluvremenu bilo 15:13 i prvo poluvrijeme Marokanci su konstantno bili u egalu. Hrvati u drugi krug prenose dva boda, Egipat četiri, a SAD ide dalje bez bodova. Maroko ide u razigravanje od 25. do 32. mjesta.

Zanimljiv meč u grupi E odigrale su selekcije Katara i Srbije.

Na kraju je slavila selekcija Srbije rezultatom 24:34.

Trijumfom protiv Katara znači da Srbije u drugi krug prenosi dva boda, Njemačka četiri boda, a Katar ide dalje bez bodova.

Oglasi

Nizozemska je još jednom pokazala da je izuzetno napredovalja posljednjih godina na rukometnoj mapi.

U direktnom duelu za prvo mjesto u grupi F odigrali su sjajan meč protiv Norveške, većinom meča bili su Nizozemci u prednosti, ali u finišu Norvežani prave preokret i odnose pobjedu rzeultatom  26:27, tako da će Norvežani prenositi četiri, a Nizozemci dva boda.

Iz grupe F Argentina također ide dalje bez bodova, dok će Sjeverna Makedonija u borbu za plasman od 25. do 32. pozicije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U grupi H Danska nije dozovlila iznenađenje, savladala je Tunis sa 21:34.

Iz grupe H Danska u drugi krug prenosi četiri boda, bahrein iznenađujuće nosi dva boda, belgija ide dalje bez bodova, dok Tunis očekuje borba od 25. do 32. mjesta u poznatom President Cupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi