Težak poraz Srbije i situacija koja ne obećava puno
FOTO: EPA

Svjetsko prvenstvo za rukometašice

Težak poraz Srbije i situacija koja ne obećava puno

Haris Zilić

Nastavljeno je Svjetsko prvenstvo za rukometašice utakmicama drugog i u nekim grupama trećeg kola, a večeras su novi poraz upisale reprezentativke Srbije.

U grupi E Srbija je poražena od Rumunije 37:28. Ubjedljiva i lagana pobjeda Rumunjki koja se nije baš očekivala barem ne ovako ubjedljivo.

Srbija sada ima u grupi dva poraza jer su u prvom kolu izgubile od Danske.

U trećem kolu igraju protiv Čilea i tu su reprezentativke Srbije favoritkinje, pobjeda u tom duelu ih vodi u drugi krug, ali problem je što u drugi krug neće prenijeti ni boda jer su poraženi i od Danske i od Rumunije.

U ostalim duelima večernjeg programa nije bilo velikih iznenađenja na Svjetskom prvenstvu.

U grupi G Ukrajina je savladala Kazahstan 37:24, Španija je bila bolja od Brazila 27:25. Iz ove grupe Španija prenosi četiri boda, Brazil dva, Ukrajina ide u drugi krug bez bodova, dok će Kazahstan u borbu za plasman od 27. do 32. mjesta.

Oglasi

U grupi C Austrija je bila bolja od Grenlanda 43:23, u grupi A Švedska je nadigrala Senegal 26:18, a ranije u ovoj grupi Hrvatska je deklasirala Kinu 39:13.,

Nedjeljni program se završava večeras duelima u grupama E i C.

U grupi E Danska igra protiv Čilea, a u grupi C Norveška protiv Južne Koreje.

Svjetsko prvenstvo za rukometašice se lagano zakuhava, a prava uzbuđenja nas tek očekuju u drugoj grupnoj fazi, a zatim i u nokaut sistemu i borbi za medalje.

Top Komentari

Kockoglavi
Umjesto da pise o Vogosci I Slobodi i njihovim uspjesima u Evropi vi o ovim ****ima iz srbije pisete. Fuj
0 1
user1626643434
E neka baš...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi