SP za rukometašice: Srbija vodila 50 minuta, ali na kraju ipak izgubila
FOTO - EPA

Danska slavila teže od očekivanog

SP za rukometašice: Srbija vodila 50 minuta, ali na kraju ipak izgubila

Adnan Beganović

Ženska rukometna reprezentacija Srbije pružila je odličnu partiju protiv favorizirane Danske, ali nije uspjela iznenaditi i na kraju je poražena (25:21). Pored Danske do pobjeda su stigli i Norveška, Španija te Švedska.

Odličan meč na Svjetskom prvenstvu za rukometašice odigrale su domaća Danska i Srbija, a nakon velike borbe slavila je Danska.

Nekoliko minuta prije početka meča ljubitelji ženskih rukometa su postavljali pitanje sa koliko će razlike Danska savladati Srbiju.

Međutim, početak susreta dao je naslutiti da nas na terenu očekuje nešto drugo. Srbija je sjajno otvorila meč, agresivna igra u odbrani, neraspoložene domaće i nakon par minuta na semaforu je stajalo 3:0 na Srbiju.

Sa dva uzastopna pogotka Dankinje su smanjile na 2:3, no do kraja poluvremena nijednom nisu uspjele doći do izjednačenja. Nakon prvih 30 minuta Srbija je vodila 12:10.

Srbija je igrala čvrsto u odbrani

Početak drugog dijela pripao je domaćim rukometašicama, koje su imale veliku podršku s tribina, i u 33. minuti Dankinje su stigle do prvog izjednačenja na utakmici (12:12).

Oglasi

Činilo se tada da domaće stvari preuzimaju u svoje ruke, no hrabre srbijanske rukometašice nisu podlegle pritisku i držale su prednost, a u posljednjih deset minuta ušle su sa viškom od dva gola (19:17).

Ipak, Dankinje serijom 5:1 u 56. minuti stižu do dva gola prednosti (22:20), a dva minuta kasnije na semaforu je stajalo 23:21 za domaće. Pokušale su srbijanske rukometašice do kraja doći barem do boda, ali nisu uspjele. 

Čolić je imala 10 odbrana

Najefikasnije kod Danske su bile Jorgensen sa pet i Friis sa četiri pogotka, dok su kod Srbije najučinkovitije bile Agbaba, Jovović i Radosavljević sa po pet pogodaka.

Norveška gazi sve redom, sigurne pobjede Švedske i Španije

Norveška je stigla do druge pobjede. Austrija nije uspjela pružiti ozbiljniji otpor favoriziranim Norvežankama, koje su trijumfovale rezultatom 45:28.

Reistad sa 10 pogodaka je bila nezaustavljiva za Austrijanke, a Herrem je dodala šest. Ivančok sa šest te Sabating sa pet pogodaka su bile najefikasnije kod Austrije.

Do druge pobjede je stigla Španija koja je bila bolja od Ukrajine (32:20), dok je u svom prvom meču snagu pokazala i Švedska savladavši Kinu rezultatom 36:24.

Top Komentari

AlphaStrong
Kako su grubo igrale, trebale su imati najmanje deset isključenja. Svaka čast za Dankinje.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti