Velika drama u Koldingu i pobjeda Hrvatske nad Srbijom

EP za rukometašice

Velika drama u Koldingu i pobjeda Hrvatske nad Srbijom

Edmir Škorić

U danskom Koldingu rukometašice Srbije i Hrvatske odigrale su sjajan meč koji je odlučen u zadnjim sekundama.

Rukometašicama Srbije trebala je pobjeda u derbiju 3. kola grupe C da izbore plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva, no na kraju su Hrvatice slavile sa 25:24 u dosta neizvjesnom meču, pa su završile kao prve u grupi s tri pobjede, dok će Srbija čekati ishod meča Nizozemska - Mađarska i navijat će za Mađarice.

Od početka meča igralo se gol za gol, ali je Srbija stigla do plus četiri krajem prvog dijela, no onda su Hrvatice 4:0 serijom došle do 14:14, što je bio rezultat prvog dijela.

U nastavku također dosta neizvjesno, najveća prednost koju je imala jedna ekipa iznosila je dva gola.

Pri rezultatu 25:24 za Hrvatsku, Srbija je imala priliku da izbjegne poraz, no odbranile su se rukometašice Hrvatske i ostvarile veliku pobjedu.

Vrijedi istaći da je Srbija 13 minuta bila bez gola tokom meča, pa nije ni čudo što je na kraju poražena.

Dora Kršnik je bila najefikasnija u sastavu Hrvatske sa šest golova, dok je Camila Mičijević postigla pet, a Larissa Kalaus četiri gola. Na drugoj strani Katarina Krpež-Sležak je dala pet golova, a Jelena Lavko četiri.

Top Komentari

red devil mo
Ova Camila je Ćamila inače iz Mostara djevojka.
3 0
Lalaland
Da , igra za Hrvatsku jer BiH nema repku. Al nije i jedina ‘bosanka’
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije