Austrija je slavila u Estoniji, slijedi matematika: Šta treba Zmajevima za Euro?

Ostao je još jedan meč kvalifikacija

Austrija je slavila u Estoniji, slijedi matematika: Šta treba Zmajevima za Euro?

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina, bez obzira na poraz od Njemačke (24:26) i dalje ima se u svojim rukama kada je u pitanju plasman na Evropsko prvenstvo u rukometu.

U drugom današnjem meču kvalifikacione grupe 2 Austrija je pobijedila Estoniju u gostima rezultatom 27:31 i tako praktično otpisala Estonce iz utrke.

Najefikasniji za selekciju Estonije bio Tom Kraal sa devet golova, dok su Austrijanci ravnomjerno rasporedili golove. Robert Weber je postigao sedam, a Janko Bozović i Lukas Hutecek su dodali po pet golova.

Austrijanci su dosta stvari riješili već na samom otvaranju meča kada su otišli na +5. Do kraja meča su uspješno čuvali prednost i stigli do četvrtog boda u grupi.

Uoči posljednjeg kola Njemačka je i dalje maksimalna sa 10 bodova i već se plasirala na Euro. Bosna i Hercegovina i Austrija imaju po četiri, a Estonija je ostala na dva boda.

Oglasi

Bosna i Hercegovina je u prvom međusobnom duelu pobijedila Austriju 27:21 te će našim rukometašima u nedjelju u Grazu biti dovoljan i bod za direktan plasman na Euro.

U slučaju poraza u poretku najbolje trećeplasiranih reprezentacija bi imali dva boda te bi se imali čemu nadati. U tom slučaju bi odlučivala gol-razlika.

Dobra stvar je što u dva meča protiv Njemačke nismo doživjeli ubjedljive poraze. Prvi susret smo izgubili 25:21, a drugi 24:26.

Na Evropsko prvenstvo će se plasirati četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije, a situaciju je danas zakomplikovala Litvanija koja je u grupi 4 pobijedila Island i vratila se u igru.

Inače, selektor Ivica Obrvan je da će rukometni Zmajevi na kraju uspjeti izboriti plasman na Evropsko prvenstvu te da će u Austriji ostvariti zacrtani cilj.

"Odigrali smo vrhunsku utakmicu protiv jednog od favorita za olimpijsku zlatnu medalju. Došli su u punom sastavu. Od prve do posljednje minute smo bili u igri za barem remi. Šteta što nismo osvojili bod, a odlučili su nijanse. Bili smo dobri, teško je sve izanalizirati. Neke greške ili nesreće. Šteta što Hercegov šut nije ušao. Uvjeren sam da ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo. Svaka čast igračima i čestitam im na energiji i dobrom izdanju", poručio je Obrvan.

Top Komentari

Hasanaga
Pa nije ovo fidbal da se ide na nerjesen rezultat, a bojim se kad god smo se bavili matematikom da smo na kraju izvisili. Samo razmisljati o pobjedi.
9 0
user1583752673
Bojim se da nas ne kosta ovaj poraz od Estonije, ipak sretno momci
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi