Rukometaši stigli u Bugojno pred veliki obračun sa Nijemcima

Love EP

Rukometaši stigli u Bugojno pred veliki obračun sa Nijemcima

Midhat Šljivak

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Bugojnu dočekuje Njemačku u susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Naši najbolji rukometaši pripreme su obavili na Ilidži, a zatim su se uputili za Bugojno, gdje ih sutra čeka veoma bitan meč za odlazak na EP.

Reprezentaciji BiH potreban je pozitivan rezultat da bi otišla na prvenstvo Evrope, a selektor Ivica Obrvan je obećao da će rukometaši dati posljednji atom snage kako bi se napravilo iznenađenje protiv velikog favorita.

"Upoznali smo igrače o raznim kalkulacijama koje nas vode na EP. U sportu je sve moguće. Protiv Njemačke nećemo moći odmarati igrače. Dosta faktora odlučuje i gol razlika. Tako da moramo voditi računa o sitnicama", rekao je Obrvan i dodao je:

"Moramo biti vrlo oprezni i da damo svoj maksimum. Jako će biti bitna gol razlika, moramo paziti i na to. Dat ćemo zadnji atom snage za pozitivan rezultat", poručio je pred ovaj meč selektor Obrvan.

Problema sa sastavom Obrvan nema. Jedino je pod upitnikom Dejan Malinović, ali bi on mogao biti spreman za sutrašnji duel.

Kapiten Mirsad Terzić je pred ovaj meč također optimista.

"Ima dosta kalkulacija oko odlaska na EP, ali ne razmišljamo o tome. Ulazimo maksimalno u utakmicu, svi će dati svoj maksimum. Njemačka je tu da pokaže da je favorit, a mi da pokažemo da smo kvalitetni".

Meč s Njemačkom na rasporedu je sutra od 16:10 sati, a pobjeda bi nam širom otvorila vrata prvenstva Evrope.

Nakon duela sa Nijemcima bh. tim putuje za Austriju gdje 2. maja igraju posljednji meč u kvalifikacijama.

Top Komentari

Barca.forever
IDEMOOOO
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti