Obrvan: Moramo razmišljati o sitnicama; Terzić: Volim što Njemačka dolazi u najjačem sastavu
FOTO: T. Hebib

Press konferencija rukometne reprezentacije BiH

Obrvan: Moramo razmišljati o sitnicama; Terzić: Volim što Njemačka dolazi u najjačem sastavu

Haris Zilić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Bugojnu sa početkom u 16:10 igra utakmicu kvalifikacija za EP, a protivnik je selekcija Njemačke. To će za Zmajeve biti peta utakmica u kvalifikacijama, a pozitivan rezultat bi otvorio vrata Evropskog prvenstva.

Naši reprezentativci su pripreme odradili na Ilidži, a jutros je održana press konferencija.

Prvi je riječ imao selektor naše reprezentacije Ivica Obrvan.

"Pred nama su dvije odlučujuće utakmice u kvalifikacijama. Prva u četvrtak protiv Njemačke, koja dolazi u najjačem sastavi i sigurno su favoriti. Sam dolazak u tom sastavu pokazuje njihove ambicije. Želimo da ostanemo na tragu posljednje utakmice, da damo zadnji atom snage. Pozitivan rezultat bi nas odveo na EP. Moramo i razmišljati o utakmici protiv Austrije. U reprezentaciji je atmosfera dobra, Malinović ima mali problem, nadam se da će biti spreman za meč protiv Njemačke", rekao je Obrvan, zatim dodao:

"Upoznali smo igrače o raznim kalkulacijama koje nas vode na EP. U sportu je sve moguće. Protiv Njemačke nećemo moći odmarati igrače. Dosta faktora odlučuje i gol razlika. Tako da moramo voditi računa o sitnicama. Moramo biti vrlo oprezni i da damo svoj maksimum. Jako će biti bitna gol razlika, moramo paziti i na to."

O Marku Paniću?

Oglasi

"Za reprezentaciju se igra bez ugovora. Marko Panić je dao puno dao ovoj reprezentaciji. Ja računam na Panića u budućnosti. Marko je obavijestio RSBiH da mu žena ima porod i to je velika stvar za Marka inače i za svakog čovjeka u životu. Ja to poštujem i očkujem da nam se pridruži u narednim akcijama."

Medijima se obratio i kapiten reprezentacije Mirsad Terzić.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Njemačka je s ovim sastavom pokazala koliko shvata ozbiljno utakmicu. Njemačka je favorit protiv svake reprezentacije. Volim što su u punom sastavu. Oni imaju 40 igrača i ništa ne znači ako izvrše par izmjena. Ima dosta kalkulacija oko odlaska na EP, ali ne razmišljamo o tome. Ulazimo maksimalno u utakmicu, svi će dati svoj maksimum. Njemačka je tu da pokaže da je favorit, a mi da pokažemo da smo kvalitetni."

Nakon duel sa Njemačkom našu selekciju 2. maja očekuje gostujući protiv susret Austrije. To će biti utakmica posljednjeg meča kvalifikacija nakon kojeg ćemo znati sudbinu naše selekcije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi