Rukometaši BiH danas protiv Finske: Pobijediti i trasirati put ka Evropskom prvenstvu

Nastavak kvalifikacija

Rukometaši BiH danas protiv Finske: Pobijediti i trasirati put ka Evropskom prvenstvu

A. Čaušević

Rukometna reprezentacija BiH će u 4. kolu druge faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo dočekati Finsku.

Izabranici Bilala Šumana su prije tri dana istog protivnika pobijedili 26:30 te danas trebaju potvrditi tu pobjedu i tako trasirati put ka historijskom plasmanu na Evropsko prvenstvo.

"U Finskoj smo imali prvo poluvrijeme, gdje smo osvojili dva boda. Sutra smo favoriti i moramo dati sve od sebe, da završimo ovaj dio kvalifikacija sa obije pobjede. Prva utakmica je bila izuzetno teška, psihološki više nego fizički dobro su nas namučili, ali drago mi je da smo ostvarili pobjedu. Dat će sve od sebe da nas ugroze, te da trče bez obzira vodili ili gubili jer oni jednostavno tako igraju", rekao je Šuman koji neće moći računati na povrijeđenog Tomislava Nuića.

Rukometnim Zmajevima je večeras potrebna pobjeda te bi eventualnim domaćim trijumfom protiv Bjelorusije sredinom juna bio izboren plasman na završni turnir.

Naši najbolji rukometaši na Evropsko prvenstvo mogu otići kao i jedna od najbolje četiri trečeplasirane ekipe. Nakon tri odigrana Češka, Bjelorusija i Bosna i Hercegovina imaju po četiri boda, dok je Finska bez bodova.

Današnji meč igra se u tuzlanskoj dvorani Mejdan s početkom u 17 sati.

Top Komentari

Jadnimi
dobro je da stručnjak koji prenosi razlikuje prekršaje na 7 i 9 metara
0 0
Jadnimi
Sramotno ponašanje BHT
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi