Rukometaši Borca počeli pripreme za drugi dio sezone

Unčanin izvršio prozivku

Rukometaši Borca počeli pripreme za drugi dio sezone

Trener rukometaša Borca m:tel, Bojan Unčanin, izvršio je u Fitness Centru „4life“ prozivku igrača, čime je označen početak priprema pred nastavak sezone Premijer lige BiH, u kojoj je cilj odbrana titule šampiona.

Na kraju prvog dijela sezone, Banjalučani se sa 28 bodova nalaze na trećoj poziciji, iza prvoplasirane Vogošće, koja ima 31 bod i Izviđača koji je osvojio bod manje.

" Vogošća je u povoljnijoj poziciji u odnosu na nas i Izviđač, ali mislim da ove tri ekipe imaju podjednaku šansu da osvoje trofej. Ima dosta još da se igra i ko bude imao manje oscilacija biće bliži tituli", istakao je Unčanin.

„Crveno-plavi“ će u Banjoj Luci trenirati do 20. januara, kada bi trebalo da idu na sedmodnevne bazične pripreme u Makarsku. Od 1. februara planirano je odigravanje prijateljskih utakmica.

Unčanin očekuje da će njegovi izabranici do kontrolnih mečeva steći optimalan nivo fizičke spreme, jer, kako je rekao, momci nisu mnogo pauzirali, što znači da imaju adekvatnu podlogu.

Svi igrači koji su u jesenjem dijelu sezone nosili „crveno-plavi“ dres došli su na prvo okupljanje ove godine, a jedino novo lice bio je mladi pivot, Haris Buljina, bivši igrač visočke Bosne.

U izjavi novinarima, devetnaestogodišnji kružni napadač rekao je da očekuje da će na kraju sezone, zajedno sa novim saigračima, podići pehar namijenjen najboljoj ekipi u BiH.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Posljednji rezultati su odlični, mislim da imamo dvije prepreke, ali i da put do titule nije toliko trnovit", kazao je Buljina i dodao se lako uklopio u ekipu jer od ranije poznaje većinu saigrača.

U prvom kolu proljećnog dijela šampionata „crveno-plavi“ su slobodni, a prvu utakmicu nastavka Premijer lige BiH odigraće 2. marta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi