Rukometaši Borca sigurni i protiv Leotara

Meč 14. kola Premijer lige

Rukometaši Borca sigurni i protiv Leotara

Rukometaši Borca su večeras u sklopu 14. kola Premijer lige BiH pobijedili Leotar.

Silom prilika Banjalučani su domaćini bili u Čelincu, a čvrstom i sigurnom igrom u napadu i odbrani na kraju su slavili protiv Trebinjaca rezultatom 29:25.

Nakon uvodnog ispitivanja snaga, crveno-plavi u sedmoj minuti pogotkom Vučićevića iz sedmerca prvi put dolaze do dva gola prednost (5:3). Samo dva minuta kasnije, Rađenović pogađa iz kontra napada i već je tri razlike za Borac m:tel, 7:4. Do kraja prvog poluvremena Banjalučani su zadržali prednost (16:13), iako su u nekoliko navrata imali i četiri gola viška.

I u prvih 15 minuta nastavka vidjeli smo snažnu, mušku igru na obje strane. Nisu Trebinjci dozvoljavali igračima Borca m:tel da se rezultatski odlijepe. Tek u 46. minutu, sa dva vezana gola Guilhermea Linharesa De Souze, Borčevi rukometaši dolaze do najveće prednosti do tada, 23:18. Do kraja susreta, u kojem ni u jednom momentu Borčeva prednost nije bila ugrožena, gosti su uspjeli smanjiti zaostatak na četiri gola.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Najbolji utakmicu ove sezone odigrao je Stefan Miljković, koji postigao šest golova, dok su De Souza i Rađenović dali po gol manje, a Bojan Ljubišić zabilježio je 12 odbrana.

U ekipi Leotara Milićević je bio precizan sedam puta, a pet Milojević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi