Rukometaši Borca u Boriku savladali Sesvete

Pripreme za Olympiakos

Rukometaši Borca u Boriku savladali Sesvete

Rukometaši Borca uspješno su položili pretposljednji test pred gostovanje Olympiakosu u prvom kolu EHF kupa.

U dvorani Borik gost Borcu bio je hrvatski prvoligaš Sesvete, a izabranici Marka Nikića na kraju su se pokazali kao kvalitetniji tim i slavili sa 27:24.

Banjalučani su bolje ušli u susret i već u prvim minutama došli do plus tri, 4:1. Nakon udarca u glavu, snažni pivot Nemanja Vučićević, rasjekao je arkadu, zbog čega je morao napustiti igru već u devetom minutu. Ova povreda kao da je poremetila igru Banjalučana, što su gosti iskoristili i u 18. minutu došli do izjednačenja, 7:7. Problem za osvajača Kupa BiH bio je i to što, zbog lakše povrede leđa, ni kapiten Đorđe Ćelić, nije mogao pomoći svojim saigračima, te je Mikić morao na liniju slati igrače kojima to nije prirodna pozicija.

Ni u narednih nekoliko napada crveno-plavi nisu uspjeli probiti odbranu Sesveta, za šta su u 24. minutu kažnjeni, kada hrvatski prvoligaš prvi put prelazi u prednost, 8:7. Do kraja prvih 30 minuta, Banjalučani su izjednačili i na odmor se otišlo pri rezultatu 11:11.

Sve do sredine drugog poluvremena igralo se "gol za gol", da bi izabranici proslavljenog hrvatskog rukometaša, olimpijskog i svjetskog šampiona, Davora Dominikovića, iskoristili greške u napadu igrača Borca m:tel i u 45. minutu prvi put došli do tri gola prednosti, 20:17.

Minutom odmora reagovao je Mirko Mikić, nakon čega Nikola Jeremić smanjuje na 20:18, a u 53. minutu, golom Gorana Daničića, crveno-plavi su izjednačili na 22:22. Već u narednom napadu, Vukašin Rakocija donosi potpuni preokret i Borac m:tel vodi 23:22. U finišu su Banjalučani složili odbranu i zabilježili sigurnu pobjedu.

Ubjedljivo najefikasniji danas je bio Bojan Rađenović sa 11, dok je Vukašin Rakocija bio precizan pet puta.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U timu Sesveta najviše se istakao Darko Mršić sa četiri gola.

Drugu utakmicu isti rivali odigraće sutra, u dvorani Borik od 11 časova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi