Rukometaši Čelika deklasirali Lukavac
Rukometaši Čelika u pet odigranih utakmica ubilježili su pet pobjeda, te su pokazali da će biti ozbiljan konkurent Krivaji i Slobodi za prvo mjesto

1.liga FBiH grupa "Sjever", 6.kolo

Rukometaši Čelika deklasirali Lukavac

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Rukometaši Čelika danas su u Zenici u okviru 6. kola 1.lige FBiH grupa "Sjever" ubjedljivo porazili ekipu Lukavca rezultatom 42:22.

Zeničani su prije ove utakmice u četiri odigrane utakmice imali četiri pobjede, te su u ovaj meč ušli kao veliki favoriti što su i pokazali na terenu sportske dvorane na Bilmišću.

Već u prvom poluvremenu Zeničani su pokazali da su trenutno koplje iznad gostiju iz Lukavca, tako da je prvi dio okončan rezultatom 19:12 za Čelik.

U drugom poluvremenu još bolja igra domaćina, koji su iz minute u minutu povećavali svoju prednost. Skoro čitavo drugo poluvrijeme na terenu je bila rezervna postava Čelika, koja je opravdala povjerenje trenera Seldina Rizvanovića. Na kraju je bilo ubjedljivih 42:22 za Čelik, koji je tako upisao petu pobjedu u pet odigranih utakmica.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u pobjedničkoj ekipi, Ahmed Oruč postigao je osam, Kenan Biogradlija je dodao sedam, a Adi Pašalić šest golova. U redovima Lukavca, Ajdin Džibrić i Nedim Čamdžić postigli su po šest golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi