Čelik-Junior u gradskom derbiju bolji od Čelika
Gradski derbi u Zenici na dan Grada ponudio je mnoštvo uzbuđenja na terenu, a na kraju pomalo iznenađujuće slavila je ekipa Čelik-Juniora

Utakmica 15.kola 1.lige FBiH u rukometu

Čelik-Junior u gradskom derbiju bolji od Čelika

D. Kurbegović

Danas je u zeničkoj Areni u okviru 15.kola 1.lige FBiH odigran gradski derbi Škola rukometa "Čelik-Junior" bila je domaćin RK Čelik. U jednoj sjajnoj i neizvjesnoj utakmici na kraju je slavila ekipa Čelik-Juniora rezultatom 27:25.

Utakmica koja je za RK Čelik značila samo jedno, pobjeda i ostanak u utrci za titulu prvaka zajedno s ekipom Gradačca. S druge strane Čelik-Junior nije bio pod rezultatskim imperativom, ali su bili motivirani da u gradskom derbiju i to na dan Grada Zenice pokažu svoje kvalitete.

Očekivali su iz RK Čelik da će imati lakši trening protiv gradskog rivala, čija je ekipa sastavljena pretežno od omladinaca i par nešto starijih igrača. Iako je Čelik-Junior bio u vodstvu u većem dijelu prvog poluvremena na kraju je prvi dio okončan neriješenim rezultatom 13:13.

Drugo poluvrijeme nije izostalo uzbuđenja, igralo se gol za gol, a 15-tak minuta prije kraja utakmice Čelik-Junior je prešao u vodstvo. Iako se očekivalo da iskusniji tim Čelika ovaj meč dobije na "mišiće" , na kraju pobjedu i to zasluženu je slavila ekipa Čelik-Juniora rezultatom 27:25.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u redovima pobjedničke ekipe, Grabus je postigao devet, Suljić sedam, dok je Ekinović dodao tri gola. U redovima Čelika Dervenčić je postigao 12, dok je Gušić dodao sedam golova.

Čelik se današnjim porazom oprostio od borbe za Premijer ligu, dok je Čelik-Junior utvrdio treću poziciju na tabeli

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi