Rukometaši Dervente ubjedljivi protiv Vogošće
FOTO: Danijel Nujić

Rukometaši Dervente ubjedljivi protiv Vogošće

Adnan Beganović

U okviru 4. kola Premijer lige za rukometaše Derventa je na domaćem terenu nadigrala Vogošću (38:22).

Izabranici Zorana Dokića stigli su do ubjedljive pobjede u duelu sa Vogošćom. Od samog početka susreta domaći su imali prednost, koja je rasla iz minuta u minut.

Na odmor se otišlo pri rezultatu 20:11 za Derventu, no i pored ubjedljivog vodstva domaći nisu posustajali, pa su na kraju slavili sa ubjedljivih 38:22.

Najefikasniji u redovima Dervente bili su Marčeta i Stanković sa po sedam pogodaka, dok su Šahinović sa šest, te Selimović sa četiri pogotka bili najefikasniji kod Vogošće.

RK Derventa-RK Vogosca  (20:11) 38:22
Sportska dvorana Derventa. Gledalaca oko 350.

Sudije: Hurić Eldan i Smajlovic Goran. Delegat:Rajić Mladen

RK Derventa: Vranješević, Marić 5, Sibinčić, Živanić 2, Lukić, Zemunović 5, Tošić, Pekić 1, Jokanović, Davidović 1, Marčeta 7, Ninković, Ristić 4, Dokić 5, Stanković 7, Mišanović 1. Trener: Zoran Dokić.

RK Vogošća: Tatar, Bašić, Kadrić, Geko 3, Kulović, Omerović 2, Jusufović, Ljuca 3, Rujanac, Bajramović 1, Hadzić, Selimović 4, Ćosić 1, Polić, Šahinović 6, Jelko 2. Trener: Skopljak Senad.

Isključenja: RK Derventa 12 minuta, RK Vogošća 8 minuta

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Žuti kartoni: RK Derventa 2 (Pekić i Stanković), RK Vogošća 2 (Bajramović i Selimović)

Sedmerci: RK Derventa 3(3), RK Vogošća  3(2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.