Rukometaši Goražda obradovali svoje navijače protiv Dervente

Sigurna pobjeda domaćina

Rukometaši Goražda obradovali svoje navijače protiv Dervente

S. Mlaćo

U okviru 11. kola rukometne Premijer lige  BiH rukometaši Goražda obradovali su svoje navijače sigurnom pobjedom nad RK Derventa 31:24 (16:13).

Domaći su od početka pokazali veliku želju da upišu važne bodove, te na pauzu otišli sa plus tri (16:13). U drugom su dodali gas, te sedam minuta prije kraja imali prednost od osam golova razlike.

Na kraju je završilo 31:24, a kod domaćih se istakao sjajni Ajdin Bukva sa 11 golova, dok je Damir Delić dodao pet. Kod gostiju bolji od ostalih bili su Nemanja Ivanović i Slaven Šijaković sa po pet golova. Jedan manje je dodao Zenunović.

Utakmica je protekla u sjajnoj atmosferi, ali prije svega fer i korektnoj, te je Goražde još jednom dokazalo da je grad rukometa koji zaslužuje premijerligaša.

Premijer liga BiH u rukometu, 11. kolo:

MRK Goražde - RK Derventa 31:24 (16:13)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

MRK Goražde: Hamzić, Bukva 11, Osmanković 3, Pušilo, Merkez 3, Odžak, Jamak 3, Hošo 1, Delić 5, Karkelja, Pilav, Džemidžić, Krakonja 1, Džananović, Laković 3, Krivokapić 1.

RK Derventa: Škrga, Zenunović 4, Sibinčić 2, Šijaković 5, Lukić 1, Draganić 2, Dragičević, Stanković 2, Ivanović 5, Škrga, Starčević, Martinović, Milinković 2, Zekić 1, Marković, Vidaković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi