Rukometaši i danas poraženi od Mađarske, Obrvan zadovoljan prikazanim

Druga pripremna utakmica

Rukometaši i danas poraženi od Mađarske, Obrvan zadovoljan prikazanim

Endin Čaušević

Bh. rukometaši poraženi su u drugoj prijateljskoj utakmici protiv Mađarske sa 26:23.

Naša selekcija je u dva dana odigrala dva prijateljska meča u Budimpešti protiv Mađarske, a domaći tim je slavio u obje utakmice.

Mađari su jučer pobijedili sa 26:24, a danas je bio skoro identičan rezultat jer je Mađarska slavila protiv naše reprezentacije sa 26:23.

U ovom meču nastupila su dva druga bh. golmana jer su šansu umjesto Burića i Ahmetaševića dobili Nebojša Bojić i Harun Hodžić koji su branili po poluvrijeme. Priliku za igru ponovo su dobili svi igrači, osim Damira Kadrića, koji se povrijedio sinoć na utakmici, te Edina Klisa, koji je dobio udarac u sinoćnjoj utakmici.

BiH je igrala u sastavu: Bojić (7 odbrana), Hodžić (9 odbrana), Vukšić 4 gola, Ovčina 2, Herceg, Keso 1, S. Burić 2, Mehmedčehajić 1, Haseljić, Faljić, L. Perić 1, Vranješ 1, Malinović 4, Hamidović 6, Vegar 1.

Nakon utakmice izjavu je dao selektor bh. tima Ivica Obrvan koji je otkrio svoje utiske nakon dvomeča protiv Mađarske.

"Odigrali smo opet vrlo korektno držajući se našeg plana da svima damo šansu za igru. Igrači u polju su igrali svi osim Klisa i Kadrića. Mogu biti zadovoljan pristupom i angažmanom iako je od sinoćnje utakmice prošlo jako malo vremena. Cijelo vrijeme smo bili tu negdje oko rezultata da smanjimo. Pogotovo sam zadovoljan drugim poluvremenom i mislim da smo jako dobro iskoristili ove dvije utakmice i proteklih 4-5 dana treninga i da vidimo ko od igrača nam može u budućnosti pomoći. Dobio sam odgovore na svoja pitanja o pojedinim igračima i vidio što oni zaista mogu", rekao je Obrvan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti