Rukometaši Slobode bez problema do pobjede protiv Slavije

Meč 10. kola Premijer lige

Rukometaši Slobode bez problema do pobjede protiv Slavije

E. Čaušević, foto: E. Dindić

Rukometaši Slobode večeras su pred svojim navijačima savladali Slaviju sa 31:22 u meču desetog kola Premijer lige BiH.

Sloboda je bez većih problema uspjela da upiše petu pobjedu u ovoj sezoni. Tuzlanski klub je od samog početka imao prednost na svojoj strani, te je bilo pitanje samo kojom razlikom će slaviti.

Na poluvremenu Sloboda je vodila sa 14:10, a ta prednost je samo rasla u nastavku meča. Slavija nije uspjela da pronađe pravi ritam i učini meč nešto uzbudljivijim.

Tuzlanski klub na kraju je slavio sa devet golova razlike rezultatom 31:22. Domaće je do pobjede vodio Davor Kadić sa sedam golova, dok su po četiri postigli Enes Skopljak i Amer Denjo.

Što se tiče ekipe Slavije u ovoj ekipi na nivou je bio Adis Hrbat koji je odigrao odličan meč i postigao je osam golova, ali to nije bilo dovoljno da njegov tim izbjegne četvrti poraz ove sezone.

Sloboda je trenutno na petom mjestu sa 15 bodova, dok je Slavija deveta i ima jedan bod manje.

Premijer liga BiH, 10. kolo:

RK Sloboda - RK Slavija 31:22 (14:10)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Sloboda: Lajić, Ilić 3, Talevski 2, Denjo 4, Skopljak 4, Djana 2, Suhonjić 3, Omerović, Đulić, Mehić, Torlaković 1, Memić 3, Abdurahmanović, Hamzić, Manjić, Kadić 7.

Slavija: Trapara, Močević, Benić 2, Čizmović, Domazet, Karamehmedović 4, Hrbat 8, Tošić 3, Tuševljak, Bračković 4, Beribaka, Raonić, Bojović, Delalić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije