Rukometaši Vogošće deklasirali Čelik

Meč 15. kola Premijer lige BiH

Rukometaši Vogošće deklasirali Čelik

E. Čaušević

Rukometaši Vogošće večeras su na domaćem terenu ubjedljivo savladali Čelik u okviru 15. kola Premijer lige BiH.

Vogošća je do pobjede protiv Čelika stigla lakše od očekivanog rezultatom 42:30. Već na početku meča postalo je jasno da se Zeničani neće dobro provesti jer su domaći imali pet golova prednosti nakon desetak minuta igre (6:1).

Čelik se nakon toga malo vrtio u meč, ali je Vogošća ponovo ubacila u brzinu više i na pauzu otišla sa osam golova prednosti (18:10). Drugo poluvrijeme bilo je samo formalnost jer su domaći na kraju slavili sa 42:30.

Najefikasniji u timu Vogošće večeras je bio Bečić sa osam golova, dok se god gostiju istakao Pandžić sa deset postignutih golova. Vogošća je prva na tabeli sa 40 bodova, dok je Čelik deseti sa 18 bodova.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Premijer liga BiH, 15. kolo:

RK Vogošća - RK Čelik 40:32 (18:10)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi