Rukometaši Vogošće igraju za Nedima Smječanina

Potez vrijedan hvale

Rukometaši Vogošće igraju za Nedima Smječanina

S. Mlaćo

U dvorani Amel Bečković u Vogošći večeras se igra susret drugog kola proljetnog dijela sezone Premijer lige BiH između RK Vogošća Poljine Hills i RK Čelik iz Zenice. 

Vogošćani su veliki favoriti u ovom duelu, a sav prihod od prodatih ulaznica za večerašnji meč ići će za liječenje Nedima Smječanina, 13-godišnjaka koji je obolio od rijetke bolesti bubrega. Već dvije godine Nedimovi bubrezi su prestali da rastu tako da mu je potrebna hitna transplatacija. 

Cijena ulaznice iznosi 5 KM, a trojica rukometaša Vogošće Alen Geko, Ivan Divković i Tarik Međić danas su posjetili Nedima, te mu uručili majicu sa grbom kluba i potpisom svih igrača i nekoliko lijepih poklona. 

Potez koji je svakako vrijedan hvale, a sada su na ispitu svi navijači RK Vogošća koji bi svojim dolaskom pomogli svom klubu ka novoj pobjedi, te Nedimu na novoj najvažnijoj utakmici, utakmici za život.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Meč između RK Vogošća PH i RK Čelik počinje u 19 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi