Rukometaši Vogošće igraju za Nejlu Alibašić

Utakmica humanitarnog karaktera

Rukometaši Vogošće igraju za Nejlu Alibašić

E. Čaušević

Rukometaši Vogošće Poljine Hills u subotu na domaćem parketu igraju protiv Konjuha meč 12. kola Premijer lige BiH.

Pored takmičarskog, ova utakmica će biti i humanitarnog karaktera jer će sav prihod od ulaznica ići za liječenje šestogodišnje Nejle Alibašić.

Nejla Alibašić oboljela je od teške bolesti. Nažalost, dijagnoza je kancer Neuroblastom. Nejla je počela primati kemoterapije ali dalje liječenje mora nastaviti u inostranstvu, za šta su potrebna velika finansijska sredstva.

"U subotu igramo jako važnu utakmicu i posljednju domaću u jesenjem dijelu prvenstva. Ekipu Konjuha respektujemo, to su naši sportski prijatelji i bit će to jedana prava derbi utakmica. Susret protiv Konjuha bit će i humanitarnog karaktera i sav prihod od prodatih ulaznica ići će za liječenje djevojčice Nejle Alibašić. Stoga pozivam sve naše navijače i sve humane ljude da u subotu budu u vogošćanskoj dvorani i da zajedno pomognemo Nejli u daljem liječenju", rekao je predsjednik Vogošće, Fetah Kadrić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi