Rukometaši Zrinjskog bolji od Dervente

Pobjeda Mostaraca

Rukometaši Zrinjskog bolji od Dervente

Rukometaši HMRK Zrinjski zabilježili su i drugu pobjedu u nastavku rukometnog prvenstva Bosne i Hercegovine. Večeras je u sklopu 15. kola u dvorani Bijeli Brijeg pala momčad Dervente.

 Slavili su Plemići zasluženo sa 29:25 protiv čvrstih gostiju, a najzaslužniji za pobjedu ponovno je bio Vedran Delić koji je u simultanci zabio 9 golova.

Odlično su ga pratili Vistorop (6), Marić(6) i Kordić(5), a gosti nisu imali rješenja za toliko raspoloženih igrača kod domaćeg sastava. Zekić sa 8 i Šijaković sa 7 pogodaka istakli su se kod gostiju, no iako su cijelo vrijeme bili blizu, rukometaši Dervente nisu imali snage ni za što više osim časnog poraza.

Premijer rukometna liga BiH, 15. kolo:

HMRK Zrinjski Mostar - RK Derventa 29:25 (15:11)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

HMRK Zrinjski: Vistorop 6, Delić 9, Marić 6, Kožulj 2, Kordić 5, Šoljić.

RK Derventa: Draganić 4, Šijaković 7, Lukić 1, Zemunović 1, Ivanović 1, Alić 3, Zekić 8.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi