Bh. juniorke poražene od Nizozemske

EP B divizije

Bh. juniorke poražene od Nizozemske

Haris Zilić

Ženska juniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u drugom kolu prvensatva Evrope B divizije od prvo favorita turnira selekcije Nizozemske sa 25:39.

Izabranice Sanje Bajgorić su velikim favoritkinjama pružile odličan otpor do 38. minute utakmica je bila skoro u egalu (dva razlike za Nizozemsku 18:20), nakon čega Nizozemke lome serijom 0:5, a pred kraj meča prave još jednu seriju od 1:6 do konačnih 25:39.

U našim redovima sjajna je bila Melisa Lerić sa osam golova, Elena Cipetić je postigla sedam, a Milana Railić je mrežu protivnica zatresla šest puta.

U timu Nizozemske najefikasnija je bila Rome Stevernik sa sedam postignutih golova.

Nakon dva poraza u dva uvodna kola, naše juniorke će u trećem kolu sutra odmjeriti snage sa selekcijom Kosova i tražiti prve bodove na prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi