Blamaža u Sjevernoj Makedoniji: Kosovo bolje od ženske juniorske rukometne reprezentacije BiH

Treći poraz

Blamaža u Sjevernoj Makedoniji: Kosovo bolje od ženske juniorske rukometne reprezentacije BiH

Adnan Beganović

Ženska juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine pretrpjela je i treći poraz u isto toliko mečena na Evropkom prvenstvu B divijizije čiji domaćin je Sjeverna Makedonija.

Nakon očekivanih poraza od Sjeverne Makedonije i Nizozemske, izabranice Sanje Bajgorić danas su se izblamirale u duelu sa vršnjakinjama sa Kosova.

Bez obzira što je odnos nadležnih u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine prema ženskom rukometu u posljednju deceniju u najmanju ruku katastrofalan, poraz od Kosova se nije smio desiti.

Reprezentacija koja je u posljednjih deset odigranih utakmica sa učinkom od deset poraza od kojih je većina ubjedljiva, morala je biti savladana.

No, nije se to dogodilo, a mlade djevojke sa Kosova na kraju su slavile, možemo slobodno reći historijsku pobjedu.

Bile su bolje od naše reprezentacije 30:28, a koliko su kvalitetne najbolje govore uvodna dva poraza od Farskih otoka 19 razlike i od Nizozemske 39 razlike.

Kod Kosova su danas najefikasnije bile Mendolna Fataj sa osam, Diellza Istefi sa šest, te Natalija Milatović sa pet pogodaka.

S druge strane kod naše ekipe najučinkovitije su bile Elena Cipetić sa sedam, te Melisa Lerić i Karla Lovrić sa po šest pogodaka.

Nakon tri odigrana kola Bosna i Hercegovina se nalazi na posljednjem mjestu grupe bez osvojenog boda, dok je Kosovo četvrtoplasirano sa dva boda.

Top Komentari

ghast0
Kakva blamaža? Pa tek smo nastali, treba da se nađu cure i da se to uigra.. ne može sve tap-tap gotovo
8 1
mrkva
Prestao citati kod zenske juniorske...
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi