Rukometašice Krivaje nadigrale Izviđač

Premijer liga BiH za žene

Rukometašice Krivaje nadigrale Izviđač

O. Lekić

U okviru 15. kola Premijer lige BiH za žene, rukometašice Krivaje jučer su na domaćem terenu ugostile ekipu ŽRK Izviđač CO iz Ljubuškog.

U zanimljivom i do samog kraja neizvjesnom susretu slavile su domaće rukometašice rezultatom 28:27 (17:13).

Domaće rukometašice sjajno su otvorile susret. Najviše zahvaljujući dobroj igri u odbrani već nakon prvih 10 minuta imale su rezultatsku prednost od +5, pri rezultatu 8:3.

Do kraja prvog dijela domaće rukometašice uspjele su sačuvati prednost, a na pauzu se odlazi pri rezultatu 17:13.

Gošće bolje otvaraju nastavak susreta i već u 38. minuti dolaze do poravnanja rezultata, međutim ne uspjevaju preokrenuti rezultat u svoju korist.

Domaće rukometašice ponovo odlaze na +2, međutim gošće ubrzo hvataju priključak. U dramatičnoj završnici, gošće ponovo dolaze do poravnanja rezultata pred sami kraj susreta.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Posljednji napad domaće ekipe iskoristila je mlada Ilma Mehanović, koja je samo osam sekundi prije kraja pogodila za novu i zasluženu pobjedu domaćih rukometašica.

Domaće rukometašice predvodila je Sara Bašić sa 8 te Boro Dragana sa 7 postignutih pogodaka. Kod gošći Gudelj Marija sa 7 i Vuković Dea sa 6 postignutih pogodaka bile su najefikasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi