Rukometašice Španije na korak od polufinala, osluškuju rezultat meča Švedska - Rumunija

Savladale Japan

Rukometašice Španije na korak od polufinala, osluškuju rezultat meča Švedska - Rumunija

Endin Čaušević

Rukometašice Španije pobijedile su danas Japan uz dosta muke sa 33:31 i došle na korak od plasmana u polufinale na Svjetsko prvenstvo.

Japan je danas zadao dosta muka rukometašicama Španije, ali na kraju je Crvena furija slavila i došla na korak od polufinala. Igračice Španije su dobro igrale u prvom poluvremenu i nakon prvih 30 minuta su imale prednost sa 17:13.

Međutim, selekcija Japana se uspjela vratiti u nastavku meča i zadati dosta problema Španiji. No, rukometašice Španije nisu dozvolile iznenađenje i na kraju su slavile sa 33:31.

Selekciju Španije do pobjede je vodila Pena sa sedam golova, a pet je dodala Hernandez. U ekipi Japana istakla se Ohyama sa šest golova.

Španija je trenutno druga sa sedam bodova iza Rusije koja je osigurala plasman u polufinalu. U taboru Španije će sigurno pratiti meč Švedske i Rumunije i nadati se kiksu Šveđanki kako bi već danas slavile plasman u polufinale.

No, ako Švedska uspije pobijediti onda će imati u posljednjem kolu teoretske šanse da ide u polufinale. U posljednjem kolu Španija igra protiv Rusije dok Švedska igra s Crnom Gorom koja se bori za mjesto koje vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi