Hrvatska preko Španije do prvog mjesta u grupi

Svjetsko prvenstvo u rukometu

Hrvatska preko Španije do prvog mjesta u grupi

Reprezentacije Hrvatske i Španije su večeras odmjerile snage u meču koji je odlučivao o prvom mjestu u Grupi B Svjetskog prvenstva. Hrvatska je bila bolja i slavila pobjedu rezultatom 23:19.

Španija je na otvaranju susreta stigla do vodstva i vodila u uvodnim minutama, ali je Hrvatska zahvaljujući sjajnom golmanu Šegi držala priključak, a onda i preuzela prednost.

Nastavio je Šego dominirati na golu, dok su ostali "Kaubiji" pogađali iz svih pozicija, pa je Hrvatska uspjela stići i do +5 (12:7).

Na odmor se na kraju otišlo prednošću Hrvatske od 13:10, pa se u drugom poluvremenu mogla očekivati zanimljiv rukomet.

Hrvatska je u drugom dijelu čuvala prednost, ali su Španci uspijevali držati priključak.

U posljednjih pet minuta utakmice se ušlo sa +3 Hrvatske (20:17), ali su se Kauboji dosta mučili u realizaciji u samoj završnici. Ipak, ni Španci nisu bili puno efikasniji, a možda i ključni momenat meča se desio dvije i po minute prije kraja kada je Musa izborio sedmerac i isključenje protivničkog rukometaša.

Horvat je taj sedmerac pretvorio u 22:19 i tada je bilo jasno da će Hrvatska slaviti pobjedu.

Hrvatska tako ide dalje sa prvog mjesta u grupi i u naredu fazu prenosi četiri boda.

Horvat je bio najefikasniji kod Hrvatske sa osam golova, dok je šest dodao Musa.

Kod Španaca se istakao Sole sa pet golova. Po tri su dodali Dujshebaev i Entrerrios.

Svjetsko prvenstvo, Grupa B:

Hrvatska - Španija 23:19 (13:10)

Hrvatska: Bičanić, Blažević, Cindrić, Duvnjak, Horvat, Karačić, Kozina, Mandić, Musa, Šego, Šipić, Stepančić, Stevanović, Štrlek, Vida, Vranković.

Španija: Aguinagalde, Arino, Canellas, Corrrales, Dujshebaev A., Dujshebaev D., Entrerrios, Fernandez, Figueras, Gomez, Guardiola G., Guardiola E., Morros, Perez de Vargas, Sarmiento, Sole.

Francuska je nakon preokreta došla do pobjede od 23:22 nad Rusijom i tako osigurala prvom mjesto u Grupi A.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Selekcija Švedske koja je večeras savladala Mađarsku sa 33:30 će u narednu rundu sa prvog mjesta u Grupi D, dok Mađari dalje idu kao drugoplasirani.

U susretu Grupe C koji je počeo nešto ranije, Danska je sa 30:26 savladala Norvešku i dalje ide sa prvog mjesta, dok su Norvežani preliminarnu fazu završili na drugoj poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti