Rukometna Premijer liga BiH će biti prekinuta: Borac šampion, ligu napuštaju Iskra, Goražde i Drina?

U Evropu će ekipe prema trenutnom plasmanu na tabeli

Rukometna Premijer liga BiH će biti prekinuta: Borac šampion, ligu napuštaju Iskra, Goražde i Drina? · Saznajemo

E. Oštraković

Još uvijek se čeka odluka UO RS BiH o aktuelnoj sezoni u rukometnoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Nakon što su jučer proglašeni prvaci u Federalnim ligama, jasno je da se neko mora plasirati u viši rang, tačnije u Premijer ligu.

Idealan scenario bio bi nastavak rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine, ali ga je jako teško zamisliti obzirom na veliku želju pojedinih klubova za prekidom prvenstva.

Naravno, nekim ekipama odgovaraju jedne, drugima druge stvari, pa je tako i prekid prvenstva nekima došao u najmanju ruku odlično.

Najviše "oštećena" biti će Iskra koja ima odličan raspored, pojačanu ekipu, te velike šanse da izbori opstanak.

Ukoliko se sezona završi prije vremena, Iskra će morati u niži rang, a u nedavnom saopštenju rekli su da su spremni da se žale Ustavnom sudu ako se to dogodi.

Kako SportSport.ba nezvanično saznaje u narednim danima biti će donesena i zvanična odluka o sudbini ove sezone rukometne Premijer lige BiH.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Borac će biti krunisan prvakom Bosne i Hercegovine, a prema trenutnom plasmanu klubovi će dobiti priliku da se izjasne žele li aplicirati za nastup u Evropi.

Kada je riječ o ispadanju, novi niželigaši postat će Iskra iz Bugojna, Goražde, te Drina iz Zvornika.

Top Komentari

magistar
Znaci i u kosarci i u rukometu titule odlaze u Republiku Srpsku. Od naredne godine KK Borac i FK Borac pretendovace takodje na ćupove.
3 3
user1583752673
Kakav prekid nema od toga nista
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi