Rukometna reprezentacija BiH ima nove dresove, izabran domaći brend

Slijede kvalifikacije za Euro

Rukometna reprezentacija BiH ima nove dresove, izabran domaći brend

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine dobila je novi dizajn dresova uoči nastavka kvalifikacija za Euro 2020.

Naše rukometaše sredinom ovog mjeseca očekuju odlučujuće utakmice, a prva u nizu na rasporedu je 11. aprila protiv Finske u kojoj će nastupiti u novom ruhu.

Rukometni savez je za proizvođača opreme odabrao domaći brend Number 1 (No1), koji oblači još mnoštvo sportskih kolektiva, a na stranici baš ovog brenda je objavljen i izgled novih dresova.

"Velika nam je čast i zadovoljstvo što će rukometna reprezentacija BiH u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo nositi dresove sportske opreme No1. Proizvedeno i dizajnirano u Bosni i Hercegovini. Sretno Zmajevi naši!”, poručili su iz No1.

Podsjećanja radi, selektor našeg nacionalnog tima Bilal Šuman nedavno je objavio i širi popis za predstojeću utakmicu sa Finskom na kojem se nalazi 28 rukometaša.

Nebojša Grahovac (Chartres), Benjamin Burić (Flensburg), Marin Vegar (Steaua), Tomislav Nuić (Bešiktaš), Enes Keškić (Fuchse Berlin II), Srđan Predragović (Linz), Faruk Vražalić (CSM Bucuresti), Senjamin Burić (PPD Zagreb), Muhamed Toromanović (Bosna Visoko), Nikola Prce (Azoty Pulawy), Mirsad Terzić (Veszprem), Mirko Herceg (Gyongyos), Marko Tarabochia (Wisla Plock), Ivan Karačić (Maccabi Rishon), Josip Perić (Goppingen), Marko Panić (Azoty), Dejan Malinović (Constanta), Igor Mandić (Limoges), Ibrahim Haseljić (Gorenje), Dino Hamidović (Gračanica), Adi Ahmetašević (Gračanica), Kosta Savić (Selestat), Dragan Vrgoč (Hurry Up), Vladan Lončar (Nexe), Elmir Građan (Eurofarm), Mateo Rodin (Nancy), Edin Klis (Krivaja), Adin Fajić (Krivaja).

Prva utakmica protiv Finske je gostujuća, dok će tri dana kasnije Zmajevi u Tuzli dočekati istu selekciju.

Top Komentari

Benjamingst
Prelijepo izgleda lijep dizajn, boje....
5 0
Benjamingst
Ovako nesto za BiH Reprezetaciju u Fudbalu....
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi