Sramota je mala riječ, opravdanja ne smije biti: Nizozemska razbila Bosnu i Hercegovinu!
Odbranu nismo ni imali u ovom meču

Preostaje nam još meč sa Gruzijom

Sramota je mala riječ, opravdanja ne smije biti: Nizozemska razbila Bosnu i Hercegovinu!

Samir Mlaćo

I u drugom meču na Evropskom prvenstvu u rukometu naša reprezentacija upisala je poraz. Ovaj put poraženi smo od Nizozemske, a sve je bilo riješeno već nakon prvog dijela kada smo gubili 17:7.

Sve je djelovalo pomalo i smiješno, Nizozemci su se igrali sa nama, a mi djelovali kao da smo zalutali. Doduše, istini treba gledati u oči pa jasno reći da smo daleko od ozbiljne reprezentacije i samo zahvaljujući tome što na Evropskom prvenstvu učestvuju 24 selekcije, tu se pronađe mjesto i za nas.

Poveli smo preko Hercega 1:0, Burić je zatim odbranio napad protivnika, ali onda veliki pad. Nizozemci su poveli 4:1, a u 12. minuti gubili smo pet golova razlike.

Već tada je bilo jasno da se teško možemo nositi sa Nizozemcima, iako smo imali veliku podršku sa tribina. U 23. minuti pogodio je i golman Nizozemske s gola na gol, a naš selektor Irfan Smajlagić zbunjeno je mahao glavom.

Ništa nije prolazilo, pa smo na pauzu otišli pri rezultatu 17:7 za Nizozemsku.

Oglasi

Sve se nastavilo i u drugom dijelu, samo smo gledali semafor i čekali kraj blamaže. Dodavali su Nizozemci gas, pa je u 35. minuti bilo 20:8.

Nizozemci su se nastavili poigravati, pa je u 41. minuti bilo 24:10. Odbrana i nije postojala u našoj reprezntaciji, deset minuta prije kraja Nizozemci su imali nevjerovatnih 30:14, što je bilo maksimalnih plus 16 u tom momentu.

Na kraju ubjedljiv poraz 36:20, ali i pored toga pjesma naših navijača koji su pokazali koliko vole svoju zemlju, no nisu večeras nagrađeni u Njemačkoj.

Tužni smo dočekali meč, igramo amaterski rukomet, sve to djeluje toliko teško gledati, a tužni kući odlaze i naši navijači. Mnogi su prevalili veliki broj kilometara, imali nadu da ćemo se radovati, ali već nakon desetak minuta svima je sve bilo jasno.

Posljednji meč na prvenstvu igramo sa Gruzijom i apsolutno više nije ni bitno da li ćemo se nadati bilo čemu. Da li je realno očekivati prvu pobjedu na Evropskom prvenstvu, možda i neke nove snage, pokazat će vrijeme...

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Evropsko prvenstvo u rukometu, meč 2. kola:

BiH - Nizozemska 20:36

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
svrsita yebachina gasi kameru
3 0
Zax
Stvarno za bih sport je hrkljus,i nista vise.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi