Obrvan: Dva igrača su otpala zbog povreda, imamo problem sa Burićem

Selektor je istakao da vlada odlična atmosfera

Obrvan: Dva igrača su otpala zbog povreda, imamo problem sa Burićem

Haris Zilić

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je sa pripremama za nastup na prvenstvu Evrope u mjesecu januaru.

Nakon kraće pauze za božićne praznike, Zmajevi su pojačali ritam, tako da pripreme lagano ulaze u finalni dio.

Svi su svjesni jačine grupe u kojoj se nalazimo na EP gdje su još selekcije Švedske, Španije i Češke, ali predaje nema saglasni su u našem timu.

Selektor Obrvan može biti zadovoljan kako momci rade, a jedina glavobolja je povreda Marina Vegara koji nažalost neće nastupiti na EP-u, a umjesto njega pozvan je pivot Ademara Dragan Šoljić.

Prije današnjeg treninga u hotelu Hills održana je press konferencija na kojoj su prisutnim medijima obratili selektor Ivica Obrvan i prvotimci Vladimir Vranješ i Josip Perić.

Prvi je riječ imao selektor Obrvan.

Oglasi

"U odnosu na prva četiri dana imamo dva igrača koja su otpala zbog povreda, to su Pavlović i Vegar. Imamo problem sa Senjaminom Burićem, koji je u utakmici za svoj klub Skjern doživio povredu i još je neizvjesno šta će biti s njim. Ne može trenutno trenirati", rekao Obrvan i dodao:

"Atmosfera je sjajna. Lagano slažemo neke ideje i u odbrani i napadu i dosta dobro funkcioniše. Nemamo problema sa koronavirusom što je dobra stvar, jer ostale reprezentacije imaju tu vrstu problema. Očekujem da nastavak priprema protekne u ovoj atmosferi. Moram pohvaliti sve igrače koji su tu, kako se ponašaju i treniraju, samo da se tako nastavi."

Obrvan je također pohvalio i mlade igrače koji su tu i istakao je da su se sjajno uklopili.

Nakon toga medijima se obratio i Vladimir Vranješ.

"Došao sam na drugi dio, sretan sam što sam tu. Nakon duge sezone, malo teže se uklopiti, ali znamo šta je cilj i tu smo da radimo. Imamo tešku grupu na prvenstvu, pokušat ćemo nekoga iznenaditi, možemo sa svima igrati."

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Na kraju press konferencije obratio se i Josip Perić.

"Treniramo odlično, sve teče svojim tokom, imamo dobar spoj mladosti i iskustva. Grupa je teška, ali želimo se nadigravati sa dvije ekipe koji su favoriti i pokušati savladati Češku."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi