Rukometna reprezentacija BiH stigla u Bratislavu

U četvrtak prvi meč

Rukometna reprezentacija BiH stigla u Bratislavu

Edmir Škorić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine spremna je za nastup na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj i Mađarskoj.

Bh. rukometaši 13. januara protiv Švedske igraju prvi meč na turniru u Bratislavi, a večeras su naši igrači sa stručnim štabom i ostalim osobljem reprezentacije doputovali u slovačku prijestolnicu.

Nažalost, na posljednjem, obaveznom, testiranju pred odlazak na Evropsko prvenstvo pozitivne rezultate PCR testa na prisustvo koronavirusa dobili su rukometni reprezentativci BiH Elmir Građan, Admir Ahmetašević, Dino Hamidović i Alen Ovčina.

Njih četvorica propustit će početak turnira, te će u narednim danima biti pod ljekarskim nadzorom. Podsjećamo, da bi se neko od njih priključio reprezentaciji moraju proći petodnevnu izolaciju, te da će morati dobiti dva negativna rezultata na PCR testiranju.

Trenutni spisak bh. reprezentacije izgleda ovako:

Golmani: Benjamin Burić i Nebojša Bojić;

Krila: Vlado Draganić, Enes Keškić, Ibrahim Haseljić i Luka Perić;

Bekovi: Edin Klis, Mirko Herceg, Nikola Prce, Mirsad Terzić, Josip Perić, Milan Vukšić, Ivan Karačić, Marko Lukić, Dejan Malinović;

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Pivoti: Vladimir Vranješ, Senjamin Burić, Adin Faljić i Dragan Šoljić.

Nakon utakmice u četvrtak protiv favorizovane Švedske koja se igra od 20:30 sati, slijede utakmice protiv Češke 15. i Španije 17. januara. Ti dueli su takođe u Bratislavi, a oba su od 18 sati.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Ili igrajte kompletni ili bojkotujte turnir.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi