Doborac: Bilo je dosta improvizacije, ali vjerujemo u ove momke

Održana press kofenrencije rukometne reprezentacije BiH

Doborac: Bilo je dosta improvizacije, ali vjerujemo u ove momke

Samir Mlaćo

Sve je spremno za Evropsko prvenstvu u rukometu. Kako je već poznato, na prvenstvu u Njemačkoj učestvovati će i reprezentacija naše zemlje.

Tim povodom na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu održana je press konferencija naše reprezentacije. Naši momci će prvo na Yellow Cup u Švicarsku, a zatim put Njemačke.

Medijima su se danas obratili pomoćni trener Damir Doborac i reprezentativac Mirko Herceg.

"Dobar dan, prije sve vam se izvinjavam na kašnjenu, a želim vam čestitati Novu godinu. Što se tiče priprema, u toku ste, vidjeli ste da je bilo zamišljeno 17 treninga, a odradili smo 15. Bilo je dosta improvizacije, imamo povrijeđenih igrača, neki glavni igrači su povrijeđeni, jučer smo odradili prvi zajednički trening.

Što se tiče turnira u Švicarskoj, vidjeli ste za koje igrače se odlučio selektor. To nije gotovo što se tiče Evropskog prvenstva, dosta će se stvari mijenjati nakon Švicarske, odnosno kada budemo imali pravu sliku zdravstvenog biltena. Haseljić ide na magnetnu rezonancu i bićemo pametniji", rekao je Doborac.

Oglasi

Govorio je Doborac o očekivanjima u Švicarskoj, te Evropskom prvenstvu.

"Mislim da nam turnir treba dobro doći za samopouzdanje i da odemo na Evropsko prvenstvo sa vjerom da možemo nešto napraviti. Vjerujem u ove momke, vjerujem u dobar rezultat i vjerujemo da ćemo to pokazati. Imamo svoj kvalitet i sa jednom velikom vjerom trebamo otići tamo".

Evropsko prvenstvo je svakako veliki izazov.

"Vjerujem da možemo do drugog kruga. Mi malo podcjenujemo Gruziju, a oni imaju kvalitet. Od prve utakmice sa švedskom moramo pokazati vjeru u to sve, iako se slažemo da su bolji i tu nema dileme. Idemo da oni to pokažu na terenu, a ako budu bolji mi ćemo pružiti ruku. Moramo ući sa motivacijom i da smo došli tu da igramo, a ne da smo na ekskurziji".

Riječ je dobio i Herceg.

"Želim vam čestitati Novu godinu, te vašim gledateljima. Što se tiče samih priprema, radili smo dobro, radili smo puno i turnir u Švicarskoj će nam dobro poslužiti".

Govorio je o našim kvalitetama.

"Nadam se da ćemo biti potcijenjeni, pa da iznenadimo nekoga. Što se tiče atmosfere među igračima, svi vjerujemo da možemo napraviti velike stvari na prvenstvu".

Treba istaći da su novinari imali zamjerku PR službi RS BiH zbog nedolaska selektora Smajlagića na ovu važnu press konferenciji. Iz PR službe su kazali da je selektor imao trening sa ekipom, te da je to glavni razlog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi