Smajlagić odabrao igrače za Yellow cup u Švicarskoj

Smajlagić odabrao igrače za Yellow cup u Švicarskoj

Adnan Beganović

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo učestvovati na Yellow cupu u Švicarskoj.

Naš nacionalni tim će u Švicarskoj snage odmjeriti sa Argentinom, domaćom selekcijom i Rumunijom, a selektor je objavio imena igrača na koje će računati na turniru.

Irfan Smajlagić je povjerenje ukazao Benjaminu Buriću, Admiru Ahmetaševiću, Adiju Mehmedćehajiću, Marku Majstoriću, Luki Periću, Vladanu Đorđeviću, Senjaminu Buriću, Adinu Faljiću, Amiru Muhoviću, Mirsadu Terziću, Igoru Mandiću, Mirku Hercegu, Dini Hamidoviću, Marku Davidoviću, Mariju Pavlaku, Luki Kneževiću, Marku Paniću i Nedimu Hadžiću.

U Sarajevu će zbog povrede ostati Ibrahim Haseljić, dok su u pripravnosti Harun Hodžić, Bekir Čordalija i Mirko Mišetić koji će se priključiti timu ukoliko dođe do povreda.

Inače, naša selekcija se na Evropskom prvenstvu nalazi u grupi E zajedno s reprezentacijama Gruzije, Švedske i Nizozemske.

Smajlagiću svaka pobjeda iskorak

"Nema tu previše priče, nama je vrijeme limitirano. Nadamo se da će igrači biti zdravi. Igrači su umorni došli su nakon prvenstva, treba ih podići energetski. Ovdje smo do 3. januara, nakon toga idemo u Švicarsku. Sve je u nekakovm hodu prebrzo. Važnu ulogu će davati predanost igrača, bitno je da idu do svog maksimuma", rekao je Smajlagić i dodao:

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Svaka pobjeda bi bila neki iskorak i napredak. Imamo tešku grupu, ali nema lagane ekipe danas. Sve ekipe zahtjevaju motivaciju. Važna će biti i fizička spremnost i nastojat ćemo da sebe dovedemo da najviši nivo. Rezultat koji smo napravili dovoljno govori za sebe. Ova reprezentacija doživjela je dosta promjena. Teško je napraviti selekciju unutar godinu dana, to se pravi godinama."

"Informacije o ekipama se mijenjaju iz dana u dan. Mi moramo graditi sebe, a ne da čekamo da se neki protivnički igrač povrijedi. U cijeloj priči bitno je da mi jačamo. Mi ne smijemo sebe precenjivati."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi