Bh. rukometaši vrijedno treniraju: Prvo fokus na Yellow cup, ide se korak po korak
FOTO/VIDEO: H. Zilić

Pripreme za EURO

Bh. rukometaši vrijedno treniraju: Prvo fokus na Yellow cup, ide se korak po korak

Haris Zilić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Sarajevu se vrijedno priprema za EURO koje se sredinom mjeseca januara 2024. godine igra u Njemačkoj.

Naši momci su u grupi sa Švedskom, Nizozemskom i Gruzijom i sigurno, a selektor Smajlagić je istakao da bi svaka pobjeda bila iskorak.

Bh. reprezentativci vrijedno treniraju, a večeras su odradili trening na Mojmilu u dvorani "Ramiz Salčin".

Ono što je najbitnije svi naši momci su zdravi, spremni, vrijedno rade pod trenerskom palicom selektora Irfana Smajlagića i pomoćnika Damira Doborca.

Upravo je Damir Doborac prije večerašnjeg treniga dao izjavu za medije.

Oglasi

"Kompletirali smo se, zdravstveni bilten je dobar. Nadamo se da ćemo naredna tri treniga svi tu biti maksimalno. Yellow cup će nam puno pomoći, računali smo na te tri utakmice da otklonimo neke stvari i da pokušamo nešto nadograditi", rekao je Doborac.

Riječ su imali bh. reprezentativci Adi Mehmedćehajić i Nedim Hadžić.

"Drugi trening, svi igrači su na okupu. Većina igrača je zdravo, ima nekih pvoredica, ali nije strašno, spremni dočekujemo Yellow kup", rekao je Mehmedćehajić, dok je Hadžić dodao:

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Sve ide super, trenira se odlično, radujemo se Evropskom prvenstvu. Atmosfera je dobra, konkurencija je zdrava i to je jako bitno", naglasio je Hadžić.

Naši reprezentativci 3. januara putuju u Švicarsku na drugi dio priprema, a nakon toga i na EURO u Njemačku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi