Hoće li Tuzla biti sretna rukometašima? Portugalce dočekujemo u Mejdanu, poznato i kada

Utakmica baraža za Svjetsko prvenstvo

Hoće li Tuzla biti sretna rukometašima? Portugalce dočekujemo u Mejdanu, poznato i kada

E. Oštraković

Nakon što rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nije iskoristila posljednji internacionalni prozor za odigravanje utakmica, jasno je da će naredno okupljanje biti pred baraž za Svjetsko prvenstvo.

Obzirom da još uvijek nemamo selektora, svima je jasno da će nas u dvomeču protiv Portugala čekati teška situacija i da će nam za plasman na ovo takmičenje praktično trebati čudo.

Portugalci su sjajno uigrana reprezentacija i iz godine u godinu igraju sve bolje i bolje, što se za našu reprezentaciju baš i ne može reći. Mi igramo na principu toplho-hladno.

A u posljednje vrijeme je baš, baš hladno posebno kada je riječ o rezultatima našeg nacionalnog tima. Priliku da pokušaju popraviti dojam naši reprezentativci će imati upravo protiv Portugala.

Kuglice nam nisu bile naklonjene, ali kako je tako je, igrati se mora i sigurno je da će reprezentativci dati sve od sebe, a da li će to biti dovoljno za plasman na Svjetsko prvenstvo, ostaje da vidimo.

Oglasi

Prva utakmica između ove dvije reprezentacije biti će odigrana 9. maja, a domaćini će biti Portugalci. Sigurno je da će naši momci pokušati ostvariti dobar rezultat u ovoj utakmici pred revanš koji se igra u našoj zemlji.

Sada je jasno i gdje će biti odigrana ta revanš utakmica, kao i termin utakmica, te satnica. Dvorana Mejdan u Tuzli biti će domaćin utakmice, a susret će biti odigran 12. maja sa početkom od 17 sati.

Reprezentacija BiH će se okupiti u Tuzli 6. maja, a sve ovo je potvrđeno iz Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine za SportSport.

Osim utakmica između Portugala i Bosne i Hercegovine biti će odigrano još deset utakmica baraža.

Plasman na Svjetsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj osim zemalja domaćina osigurale su i Francuska, Njemačka, Švedska, Bahrein, Japan, Katar, Kuvajt, Argentina, Čile, Brazil, Alžir, Zelenortska Ostrva, Egipat, Tunis i SAD.

Održana Skupština RSBiH: Nedim Musić zamijenio Kenana Magodu na mjestu potpredsjednika UO

Na Ilidži je danas održana redovna Skupština Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine koja je trajala oko dva sata.

Skupština Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine danas je usvojila i odluku o promjeni sjedišta krovne kuće bh. rukometa. Tako je zvanično adresa Rukometnog saveza BiH Jošanička 55, WOG Centar, IV sprat, 71320 Vogošća.

Došlo je do promjene i u rukovodstvu Upravnog odbora RSBiH. Umjesto dosadašnjeg potpredsjednika Kenana Magode novi potpredsjednik UO RSBiH je Nedim Musić. Gospodin Magoda ostaje član UO RSBiH.

Top Komentari

user1708890612
Tuzla je sretna svakoj reprezentaciji koja igra u Mejdan
3 0
AlphaStrong
Vidi nam jarana, voje od sandžaka brate @BosanskaSvedska nema me par dana on se odmah počeo nešto .určiti. Ponestalo mu sapuna.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi