Zakazana Skupština Rukometnog saveza BiH

Zakazana Skupština Rukometnog saveza BiH

S. Mlaćo

U četvrtak će u hotelu Hills na Ilidži biti održana Skupština Rukometnog saveza naše zemlje.

U četvrtak će u hotelu Hills na Ilidži biti održana Skupština Rukometnog saveza naše zemlje.

Naime, Skupšina će biti održana sa početkom u 12 sati, a danas je poziv stigao i medijima.

Nije navedeno šta će biti na Dnevnom redu, odnosno o čemu se će se pričati, no jasno je da će biti mnogo posla za delegate Skupštine. Bh. rukomet je u velikoj krizi, a nedavno smo ostali i bez selektora muške A selekcije.

Kako je navedeno u pozivu medijima, snimanje kadrova i fotografisanje će biti dozvoljeno deset minuta, a izjave za medije će biti nakon održane Skupštine.

Sjednica će tako biti iza zatvorenih vrata.

Oglasi

Podsjetimo, naša seniorska muška reprezentacija izborila je plasman na EURO, a zatim upisala tri poraza. Nismo pružili dobar otpor, te smo bez bodova se vratili kući.

Od Švedske i Nizozemske su bili možda i očekivani porazi, ali razočarenje je poraz od Gruzije u trećem kol ugrupne faze, a nedavno je sada već bivši selektor Irfan Smajlagić digao sidro.

Smajlagić je u trenerskoj karijeri vodio je Egipat, RK Bosna Sarajevo, RK Zamet, RK Lokomotivu Zagreb, RK Čakovec i omaldinske selekcje Hrvatske kao i reprezentaciju Irana.

Bio je i pomoćnik u stručnom štabu hrvatske seniorske reprezentacije i to na Svjetskom prvenstvu 2003. i Olimpijskim igrama 2004. kada su Vatreni osvojili zlatne medalje.

Kao igrač je sa Jugoslavijom osvojio bronzu 1988. godine, a sa Hrvatskom zlato na Olimpijskim igrama u Atlanti i na Mediteranskim igrama u Francuskoj.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Bio je i srebreni sa Hrvatskom na SP-u 1995. godine, te bronzani na prvenstvu Evrope 1994. u Portugalu.

Ko će ga naslijediti nije poznato, a u igri je navodno nekoliko imena. Spominju se Damir Doborac, Ljubomir Obradović, te brojni drugi. Uskoro nas očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a rivali su nam Island, Grčka i Gruzija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi