Loše smo počeli u Švicarskoj: Argentina ubjedljiva protiv reprezentacije BiH!

U prvom poluvremenu se dobro držali, ali onda potpuno 'pukli'

Loše smo počeli u Švicarskoj: Argentina ubjedljiva protiv reprezentacije BiH!

Samir Mlaćo

Uoči nastupa na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, rukometna reprezentacija naše zemlje imat će ispit na Yellow Cupu u Švicarskoj.

Prvi rival je večeras bila selekcija Argentine, a na kraju je završilo 32:23 za Argentinu koja nam je očitala pravu rukometnu lekciju.

Argentinci su poveli, no bio je to ujednačen meč. Nakon 15 minuta bilo je 7:7, da bi zatim Argentinci otišli na plus tri, bilo je 11:8.

Naši momci se vraćaju, pa je bilo 12:11 za Argentinu, da bi se na pauzu otišlo pri 14:13 za Argentinu.

U nastavku bolje kreću Argentinci, ali nisu se puno rezultatski odvajali. U 38. minuti bilo je 19:17.

U 43. minuti bilo je 22:18, te su Argentinci imali napad da odu na plus pet, te su to i iskoristi preko Martineza.

Oglasi

Pet golova je bilo i u 48. minuti, na semaforu je pisalo 24:19, a naša selekcija je djelovalo veoma umorno i bezidejno sa dosta grešaka u organizaciji igre. Deset minuta prije kraja Argentinci idu na plus sedam (26:19), a naša odbrana zaista je izgledala pomalo i smiješno.

Nisu Argentinci stali, te su do kraja igrali veoma požrtvovano, a tako su došli na plus devet u samom finišu. Bilo je 29:20 četiri minuta do kraja meča. Zatim je Argentina došla do deset golova prednosti, a naša reprezentacija djelovala je potpuno 'razbijeno' u svakom smislu.

Na kraju je završilo 32:23 za Argentinu.

Sutra će naša reprezentacija odmjeriti snage sa selekcijom Švicarske, a zatim u subotu je rival selekcija Rumunije.

Kada je Evropsko prvenstvo u pitanju, odigrava se od 10. do 28. januara. Naša selekcija je u grupi sa Švedskom, Nizozemskom i Gruzijom.

Yellow Cup, Švicarska:

Bosna i Hercegovina - Argentina 23:32

Top Komentari

Vrbaski
Rukomet je igra u kojoj pobijeđuje ekipa sa boljim golmanom. Argentininci su pokupili sve lopte dok je prečka na našem golu imala više odbrana od oba naša golmana.
4 0
Amaru
Najneuspjesnija nacija u svakom sportu smo mi, stid me
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi