EHF uveo sanckije za Rusiju i Bjelorusiju

Klubovi i reprezentacije suspendovani

EHF uveo sanckije za Rusiju i Bjelorusiju

Haris Zilić

Ne prestaju stizati sankcije za ruske sportiste, ali i ruski sport u globalu.

Nakon sankcije FIFA-e i UEFA-e oglasio se i EHF koji je suspendovao ruskei bjeloruske klubove kao i reprezentacije iz svih rukometnih takmičenja pod okvirom EHF-a.

Ova odluka je izglasana na današnjem sastanku Izvršnog odbora evropske krovne kuće rukometa.

Pored toga, rukometnim sudijama iz Rusije također je zabranjeno delegiranje na međunarodnim utakmicama do daljnjeg.

EHF je istakao da su ugrožena načela saradnje na evropskoj razini nakon svih dešavanja posljednjih dana i invazije Rusije na Ukrajinu.

Također prvenstvo Evrope u rukometu na pijesku koje se trebalo održati u Moskvi ove godine bit će prebačeno u drugu državu.

Top Komentari

Sankcie treba uvesti i za one zemlje koje podrzavaju Rusiju osim Belorusije ima tu jos zemalja koje podrzavaju Rusiju, zna se dobro koje su.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi