Otkazane sve utakmice u Ukrajini!

EHF odlučio

Otkazane sve utakmice u Ukrajini!

E. Ganibegović
Teme:

Ukrajinsko-ruska kriza ne jenjava.

Istočnoevropska kriza najveća je trenutno u Evropi, a sve se odrazilo i na sport.

Evropska rukomenta federacija (EHF) tako je odlučila da u naredne četiri sedmice neće biti domaćin nijedne utakmice u Ukrajini.

Michael Wiederer, predsjednik EHF-a, obrazložio je ovu odluku:

"Nama je najvažnija sigurnost timova, igrača i zvaničnika. Jednostavno, samo želimo zaštititi integritet svojih takmičenja."

Tako će Motor Zaporožje, prvak Ukrajine, svoje domaće utakmice u Ligi prvaka protiv PSG-a i Barcelone igrati u Slovačkoj.

Ženska rukometna reprezentacija Ukrajine dvije utakmice 4. i 5. marta igrat će u Češkoj Republici, dok se odluka o muškoj reprezentaciji još uvijek čeka.

Top Komentari

Goran86
Mogli ste staviti kakvu lijepu Ukrajinku a ne ovaj sljam..hajde barem da vas putin placa.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi