Šabanović okončao rukometnu karijeru

Nekadašnji reprezentativac BiH

Šabanović okončao rukometnu karijeru

Nekadašnji rukometni reprezentativac Adnan Šabanović odlučio se za odlazak u mirovinu.

U 41. godini Šabanović, koji je u proteklom periodu branio za Vogošću, donio je odluku da se oprosti od aktivnog bavljenja rukometom i posveti nekim drugim stvarima.

Kao glavni razlog Šabanović je naveo to da njegovo tijelo više nije moglo da podnese napore, koliko god um htio, te da je odluka u povlačenju najbolja za njega.

U našoj zemlji Šabanović je osim za Vogošću, između ostalog, imao priliku braniti još za Željezničar, Bosnu, Izviđač, Čelik, Slogu, Gračanicu i Krivaju. Najveći transfer tokom karijere je ostvario kada je potpisao za Atletico Madrid, nekadašnji Cuidad Real.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U dresu sa državnim grbom je nastupio ukupno 79 puta.

Top Komentari

micelj
Puno srece u daljnjem zivotu Adi Sabanovicu od navijaca Skauta.Pozzz
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi