Fudbalski hram mogao bi biti domaćin finala Evropskog prvenstva u rukometu!
Santiago Bernabeu mogao bit ugostiti finale rukometnog Eura.

I to je moguće

Fudbalski hram mogao bi biti domaćin finala Evropskog prvenstva u rukometu!

Eldar Ganibegović

Finale rukometnog Evropskog prvenstva za četiri godine moglo bise odigrati na stadionu koji je definitivno jedan od hramova fudbala.

Evropsko prvenstvo u rukometu je u toku. Domaćin je Njemačka i postavila je neke nove standarde kada je broj gledalaca u pitanju.

Čak 53.586 ljudi je s tribina Merkur-Spiel Arene u Dizeldorfu pratilo uvodnu utakmicu koja se igrala između Francuske i Sjeverne Makedonije.

Međutim, taj rekord bi mogao biti oboren već 2028. godine. I to na fudbalskom stadionu.

Santiago Bernabeu domaćin finala rukometnog Eura?

Naime, Evropsko prvenstvo će 2028. godine zajednički organizovati Španija, Portugai i Švicarska. Planirano je da se finale igra u Madridu.

Stadion Real Madrida, čuveni Santiago Bernabeu, trebao bi biti domaćin te utakmice. Kapacitet stadiona nakon renoviranja je 81.000.

Oglasi

"Trenutno razgovaramo s vodećim ljudima španskog rukometa da bismo finale 2028. godine organizovali na Bernabeuu", rekao je predsjednik EHF-a Michael Wiederer.

Što se tiče same obnove Bernabeua, ona je trajala tri godine i koštala je oko 400 miliona eura. Urađen je pomični krov, a teren se može prilagoditi za tenis, košarku, rukomet i druge sportove.

Inače, u ovim momentima polufinale Eura u Njemačkoj igraju Francuska i Švedska i pet minuta do kraja utakmice Šveđani imaju prednost 23:25.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Od 20:30 sati pratiti ćemo utakmicu Njemačke i Danske, te žemo večeras znati finalni par.

Utakmica za treće mjesto i finale na rasporedu su za dva dana, 28. januara. Tim utakmicama biti će okončano ovogodišnje prvenstvo na kojem je s tri poraza nastupila i BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi