Fahrudin Melić krenuo u sukob sa navijačima, zaštitari spriječili veći incident

Nakon utakmice Savehof - Nexe

Fahrudin Melić krenuo u sukob sa navijačima, zaštitari spriječili veći incident

H. Zilić

Rukometaši hrvatskog Nexea razigravat će za četvrtinu finala EHF Evropa lige protiv njemačkog Rhein Neckar Lowena, poznato je nakon jučeranjih utakmica šestog kola druge grupne faze drugog po snazi klupskog rukometnog takmičenja u Evropi.

U grupi 2 Nexe je u gostima poražen od švedskog Savehofa rezultatom 34:28 i tim iz Našica je tako propustio priliku da ide direktno u četvrtinu finala, a to je iskoristio danski Skjern koji je na kraju završio kao prvoplasirani u ovoj grupi.

Ipak duel u Švedskoj je na kraju imao i "treće poluvrijeme", a glavna uloga je pripala crnogorskom rukometašu i bivšem članu sarajevske Bosne i PSG-a, iskusnom 39-godišnjem, Fahrudinu Meliću.

Melić je evidentno isprovociran od strane domaće publike krenuo u sukob sa navijačima domaćeg tima. U jednom momentu Melić je preskočio reklame i popeo se čak na dio tribine, ali zaštitari su brzo reagovali, kao i saigrači iz Nexea, tako da je spriječen veći incident.

Fahrudin Melić je jedan od najiskusnijih rukometaša ne samo u Nexeu nego i generalno u EHF Evropa ligi ove sezone, a svojim iskustvom je puno pomogao timu iz Našica u prethodnim utakmicama, no čini se da je i njemu stigao momenat u kojem je pukao film.

Oglasi

Direktan plasman u četvrtinu finala EHF Evropa lige iz drugog kruga osigurale su ekipe Nantesa, Skjerna, Flesnburga i Sportinga.

U razigravanju za četvrtinu finala, tačnije u duelima kraće verzije osmine finala EHF Evropa lige gledat ćemo mečeve:

Rhein Neckar - Nexe

Svaehof - Hannover

Bjerrinbr/Silkeborg - Dinamo Buchurest

Fuchse Berlin - Kadetten

Top Komentari

Jedan ga pita je li bosanac?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi